Aydınlılar Kurtuluşu Volkan Konak’la Kutladı

Aydınlılar Kurtuluşu Volkan Konak’la Kutladı

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte ünlü sanatçı Volkan Konak, söylediği şarkılarla adeta fırtına gibi esti.

AYDIN 24 HABER

“7 Eylül Aydın Kurtuluşu Kutluyor” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğin ikinci gününde Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri, Resim Sergisi, Volkicar Otomomil Yarışları’nın ardından Atatürk Kent Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran onbinlerce Aydınlı Volkan Konak Konseri ile coştu. Konser öncesi Aydın Belediyesi Bayan Mehteren Takımı’nın gösterisi ile başladı, 10’uncu Yıl Marşı ile son buldu.

Konsere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Evrim Karakoz ve Barış Altıntaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR ÖZGÜR KALACAK"

ozlem-cercioglu-011.jpgBu ülkenin bağımsızlığı için canını veren Yörük Ali Efe’nin, Demirci Mehmet Efe’nin, Sökeli Cafer Efe’nin, Çete Ayşe’nin torunları selam sizlere” diyerek halkı selamlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kurtutuluş Savaşı’nın iki kez işgal edilip, iki kez kurtulan tek yer Aydın’dır. Aydın, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyenlerin memleketidir. İşte bu özgürlüğü bize veren başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm efelerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şanlı ordumuzun mensuplarını, yurdun dört bir yanında düşmanla göğüs göğüse mücadele eden atalarımızı, kadınlarımızı tekrar tekrar anıyorum. Bu güzel ülkemizi, bu güzel kentimizi; Kurtuluş Savaşı’nda, cephede, cephe gerişsinde erkeğiyle-kadınıyla mücadele eden kahramanları saygıyla anıyorum. Bize bu bağımsızlığı yaşatan atalarımıza söz veriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar özgür kalacaktır” dedi. Başkan Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu çizen grafiker Seyfi Güloğlu’na 20 bin TL değerinde çekini verdi. 

Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasından sonra Atatürk Kent Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Volkan Konak, kendine ait müzik formlarıyla Karadeniz ezgileriyle hayranlarına adeta müzik ziyafeti çekti. Usta yorumu, kendine has üslubu, tatlı sohbeti ve hikayeleriyle izleyicilere tadına doyum olmayacak coşku dolu bir gece yaşatan 'Kuzey 'in Oğlu' Volkan Konak, türkülerden şiirlere kadar çok geniş bir yelpazede yepyeni bir repertuarla Aydınlı izleyicileriyle arasında duygusal bir köprü kurmayı başardı.

AYDINLI FİKRİYE’DEN AF İSTEDİ

Konserde sık sık Karadenizli hemşerilerinin güncel hayatta ki doğallığını anlatıp, bol bol espriler yapan Volkan Konak, Fikriye isminde Aydınlı bir bayana aşık olan Karadenizli Adnan için Fikriye’den Adnan’a bir şans daha vermesini isteyerek af diledi.

ÇERÇİOĞLU EFE FESİ HEDİYE ETTİ

Şarkıları kadar, sahne performansıyla da izleyenlerden tam not alan Volkan Konak, gördüğü büyük ilgiden dolayı iki saat sahnede kalan sanatçı zaman zaman, mütevazı kişiliği ve tam bir halk adamı portresiyle dikkatleri üzerinde topladı. Aydın’ı çok sevdiğini ve Aydınlı olmak istediğini belirten Volkan Konak’a Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Efe Fesi hediye etti. Başkan Çerçioğlu, Büyükşehir Meclis üyesi Barış Altıntaş ile beraber zeybek oynadı. Saat 21.00’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan program 10’uncu Yıl Marşı ve havai fişek gösterisiyle saat 23.30’da son buldu.

CAFE AMAN İSTANBUL REMBETİKO KONSERİ

8 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’da Kurtuluş Koşusu ile devam edecek olan “Aydın Kurtuluşunu Kutluyor” etkinliği Atatürk Kent Meydanı’nda saat 21.00’da başlayacak olan Cafe Aman İstanbul Rembetiko Konseri ile son bulacak. 

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-007.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-008.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-009.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-011.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-012.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-013.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-014.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-015.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-016.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-017.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-019.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-020.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-021.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-022.JPG

aydinlilar-kurtulusu-volkan-konak’la-kutladi-023.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.