Aydınlılar Yenimahalle’de Buluştu

Aydınlılar Yenimahalle’de Buluştu

Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Geleneksel Aydınlılar Gecesi” Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda Aydınlıları bir araya getirdi.Dernek Başkanı Yusuf Özdemir...

Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Geleneksel Aydınlılar Gecesi” Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda Aydınlıları bir araya getirdi.

Dernek Başkanı Yusuf Özdemir’in ev sahipliğinde düzenlenen geceye kendisi de Egeli olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve çok sayıda Aydınlı katıldı.

Ege yöresine ait türkülerin hep bir ağızdan söylendiği geceye ise zeybek gösterisi damga vurdu.

BU BİRLİKTELİKLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Bir Egeli olarak Aydınlılar Gecesine katılmaktan onur duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda bu gibi birlikteliklere çok ihtiyacımız var. Birbirimiz anlamaya, birbirimizi sevmeye, omuz omuza bu ülkede yaşamaya ihtiyacımız var. Her gün boyalı ekranlarda istemediğimiz haberleri seyretmekten, umudumuzun kırılmasından üzüntü duyuyoruz. Ama hemşehri dernekleri, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar olarak böyle geceleri düzenleyerek inancına, düşüncesine, mezhebine bakmadan bütünlük içinde bir araya gelebilmeliyiz. Göreve geldiğim günden beri hemşehri derneklerine bu bakış açısıyla destek veriyorum, vermeye de devam edeceğim” diye konuştu.

Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Özdemir de, “Derneğimizin amacı Aydın’ın yemeklerini, Zeybek oyunlarını, türkülerini, tarım ürünlerini, sanayi ürünlerini, tarihini, ören yerlerini, güzel insanlarının gülen yüzlerini dünyaya tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.

Aydınlıların doyasıya eğlendiği gecede Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği adına eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, Ankara’ya, Yenimahalle’ye kazandırılan eşsiz eserlerin mimarı sözleriyle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a katkılarından dolayı plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.