Aydınlıları 'Aptal' Yerine Koydular

Aydınlıları 'Aptal' Yerine Koydular

Aydın’da yarım bıraktığı Astim Köprülü Kavşağı inşaatı için gizlice çıkılan ikinci ihaleyi de alan firma, Aydınlıları aptal yerine koydu.

Aydın’da yarım bıraktığı Astim Köprülü Kavşağı inşaatı için gizlice çıkılan ikinci ihaleyi de alan firma, Aydınlıları aptal yerine koydu. İkinci ihalenin, firma yetkilisinin inşaatın planlanan sürede tamamlanacağını açıklamasından üç gün önce alındığı ortaya çıktı

Aydın'da yarım bıraktığı Astim Köprülü Kavşağı inşaatı için Büyükşehir Belediyesi'nce kamuoyundan gizlenerek çıkılan ikinci ihaleyi de alarak bitirmeye çalışan firmanın yetkilisi, Aydınlıları aptal yerine koydu. Firma yetkilisi Murat Sağlık'ın Astim Köprülü Kavşağı inşaatının planlanan sürede tamamlanacağını açıklamasından üç gün önce, ikinci ihaleyi aldığı ortaya çıktı.

Yeni Asır'ın dün okurlarına "Aydın'da çifte ihale" başlığıyla duyurduğu skandalın yankısı sürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 11 milyon 991 bin liraya yarım kalan Astim Köprülü Kavşağı'nı tamamlamak için 9 milyon 620 bin liralık ikinci bir ihale yaptığı ortaya çıkmıştı. İkinci ihaleyi de ilk ihaleyi alıp çalışmalara başlayan, ancak ödenek bittiği gerekçesiyle işi bırakan aynı müteahhit firmanın alması dikkat çekmişti. İhale ilanının kamu ihalelerinin duyurulduğu EKAP'tan yapılmayıp sadece ihale sonucunun 27 Haziran'da bildirilmesi, ihale skandalını ortaya çıkarmıştı.

Bu kadarına da pes

Skandalla ilgili ortaya çıkan yeni detay ise "bu kadarına pes" dedirtti. Astim Köprülü Kavşağı'nı yapan firmanın temsilcisi Murat Sağlık, 7 Haziran'da Aydınlıları aptal yerine koyan bir açıklama yaptı. Sağlık, bu açıklamasında Astim Köprülü Kavşağı çalışmalarının devam ettiğini ve inşaatın planlanan sürede tamamlanacağını söylemişti. Halbuki bu açıklamadan üç gün önce Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan Astim Köprülü Kavşağı'nı tamamlamak için ikinci kez ikmal ihalesine çıkmış ve bu ihaleyi de ilk ihaleyi alan, ancak işi yarım bırakan aynı firma, 9 milyon 600 bin liraya çoktan almıştı.

"İhalede usulsüzlük var"

ESKİ bakanlardan İsmet Sezgin'in danışmanı ve inşaat mühendisi Haldun Haşmet Aysan, ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Aysan, "4734 sayılı kanunun 21/b madddesi gereği pazarlık usulü yapılacak ihalelerin gerekçesi belli. Adını ikmal ihalesi olarak koyduğunuz bir işin mutlaka 4734 Sayılı Kanun'un 19. maddesi gereği açık ihale usulü yapılması zorunluluğu bulunuyor. Ancak bu ihaleye katılan olmadığı takdirde 21/b maddesi uygulanabilir. Başka firmaların ikinci ihaleye katılımını önlemek ve ilk ihaleyi alan firmaya ikinci ihaleyi de verebilmek üzere anlaşmalı olarak bu yöntemin kullanıldığı gün gibi ortada. Bu usulsüzlüğe bir şey diyen olmayacak mı" sözleriyle, iddiasını gündeme taşıdı.

YALANLAYAMADILAR

Öte yandan ihale skandalıyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama kimseyi tatmin etmedi. Astim Köprülü Kavşağı ile ilgili tüm iş ve işlemlerin mevzuata uygun olarak yapıldığı ve yapılan işlemlerle alakalı olarak tüm bilgilerin EKAP'da yer aldığı bilgilerine yer verilen açıklamada Büyükşehir Belediyesi, ikinci kez ihale yapıldığını ise yalanlayamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.