Aydınlımız Okuduğunu ve Gördüğünü Değerlendirir!

Aydın ili insanımız duyarlıdır.

Düşman işgali yaşamış ve kovmuş ataların torunları ne de olsa.

Aydınlımız okuyor, ajans dinliyor, haber izliyor.

Kahvehanede gazeteye bakıyor, yorumlayabiliyor.

Okuduğu ile gördüğü arasındaki farkı değerlendiriyor.

Oluşan konjonktürle sosyal demokrat oylar artış sağlıyor.

**

Doğuda bir savaş yaşanıyor.

Aydınlı gençlerimiz de al bayrağa sarılı geliyor.

Doğu bölgemizden 4-5 şehit haberi gelir, bir yandan da Türkiye Anayasa Platformunda başkanlıktan başka bir söz edilmemekte hatta “Türk Usulü Başkanlık” söylemi dillere dolanmış. Parlamenter sistem ve üniter devlet yerine başkanlık sisteminden dem vurulmakta. Darbe Anayasası mutabakatla kesinlikle değiştirilmelidir. Buna kimsenin diyeceği yoktur. Başkanlık dayatma olmamalıdır. Bu ülkede kimsenin rejim ile sorunu olmadı. Rahmetliler, Süleyman Demirel, Adnan Menderes, Alparslan Türkeş’in ağzından rejim üzerine olumsuz tek bir söz duydunuz mu?

**

Aslında kişinin fikri ile zikri bir olmalıdır.

Adam dinden imandan söz edip mangalda kül bırakmamaktadır. Ceketinin önü kavuşmaz, hurda aracının kapısı kapanmaz, ayakkabıları yırtık, tabanı delik iken kısa zamanda tahayyül edilemez bir yaşama kavuşması bu ülkede çalışıp kazandı sözü ile nasıl değerlendirilir…

**

"Din olmasa da iyi insanlar iyi şeyler, kötü insanlar da kötü şeyler yapar. Ancak iyi insanların kötü şeyler yapabilmesi için din gereklidir.” demekte Nobel ödülü sahibi fizikçi Steven Weinberg (1933)

“Allahüekber” diyerek suçsuz insanları öldürmek hele…

**

Çok bi devrimcidir vatandaş, Ankara’ya gider.

Gencecik fidan iken, kurşuna, ipe, kısacası ölüme idealleri uğruna gözünü kırpmadan gidenlerin mezarında fotoğraf çektirmek de etkileyici…

Saman pazarı sapağındaki meyhanede kafa dumanlı…

Anıtkabire gitmemiş, İnönü’yü ziyaret edememiş.

Kalabalıktan sırada bekleyememiş, vazgeçmiş.

Daha önce gittiydim demekte… Karşıyaka Mezarlığı tenha zaten…

Bir an “Hacı Bayram Veli” tabelası gözüne ilişir,

“Konya’da değil miydi?” diye sorar.

Fikirsel ve zikirsel hezeyanlar…

**

Bu hafta sonu AGC Aydın Şube Başkanlığı seçimi yapıldı.

Sayın Semra Şener ve yönetimi kazandı, kutluyoruz. AGC Aydın Şubesi aktif dönemini rahmetli Başkan Mustafa Çezik döneminde yaşadı. Kiralık da olsa bir binası ve tabelası olan cemiyette geniş yelpazeli, ses getiren ödül törenleri, cemiyet içi etkinlikler yapılırdı. Bendenizi de yazdığım bir kitap ile rahmetli M. Kemal Yılmaz Jüri özel başarı ödülüne layık bulmuşlardı. O nedenle AGC bende bir sıcaklık yaratır.

   Şurada iki satır karalıyoruz diye kendime gazeteciyim demem, değilim de. Bu yolda emek veren, karnını doyuranlara karşı haksızlık ederiz. Sadece boş durmayan bir emekliyiz.

   Mustafa Çezik görevi bırakmıştır. Aydın’a taşındığımda internet köşe yazanlarının cemiyete üyelikleri gündeme geldiğinde, müracaatımıza karşın bir yıl yanıtsızlığın ardından onur üyeliğine kaydettiklerini duyar gibi olduk. Şu an bildiğimiz kadarı ile AGC Şubesinin tabelasının asılı olduğu bir bina da yok…

**

Aydın24haber sitesinden…

“Nazilli Belediye Başkanı Sayın Haluk Alıcık, Nazilli CHP İlçe Teşkilatına nezaket ziyaretinde bulundu. Yeni İlçe Başkanı Ali Deveci ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet eden Alıcık belediyelerin yaşadığı sıkıntılar üzerine de konuştu.”

Tebrikler Haluk Başkan!

Bu davranışınız umarım olumluluk yanında birçok kişi ve makamca örnek alınacak bir adım olacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum