Aymas Galericiler Sitesi Dayanışma Gecesinde Bir Araya Geldi

Aymas Galericiler Sitesi Dayanışma Gecesinde Bir Araya Geldi

Aymas Galericiler Sitesi üyeleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma gecesinde buluştu.Aydın’da ikinci el otomobil satışlarının yapıldığı Aymas Galericiler sitesinin her yıl düze...

Aymas Galericiler Sitesi üyeleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma gecesinde buluştu.

Aydın’da ikinci el otomobil satışlarının yapıldığı Aymas Galericiler sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinde Aydınlı galericiler bir araya geldi. Aydın Efeler Grand Dor Restaurant’ta düzenlenen dayanışma gecesine AK Parti Milletvekili Adaylarından M. Sadık Atay, Mustafa Savaş ve Metin Yavuz, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın ile yönetim kurulu üyeleri, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Sefa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Şoförler, Taksiciler, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan, Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aymas Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu ile yönetim kurulu üyeleri, Aymas Galericiler Sitesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Canlı müzik eşliğinde keyifli dakikalar yaşayan Aydınlı galericiler gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Şarkıcı Sevim Özden’in söylediği hareketli şarkılar ile eğlenceye doyan Aydınlı galericiler dayanışma ve birlik gecesinin tadını doyasıya çıkardı. Ayrıca gecede Aymas Galerciler Sitesi Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Akyol ve Mustafa Köse tarafından Başkan Hasan Yoğurtçu’ya başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

“BİR STATÜ SORUNU YAŞIYORUZ”

Birlik ve dayanışma gecesinde katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında sorunları paylaşmak için bu tür dayanışma gecelerine ihtiyaçlarının olduğunu dikkat çeken Aymas Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu, “Bizler, dayanışma ve kaynaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, hem sorunlarımıza bir kez daha dikkat çekmek hem de kendi aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları artık unutmak için bu özel gecede bir araya geldik. İstiyoruz ki bu gece samimi bir ortamda gerçekleşsin. Bir zincirin halkaları olan bizler, birlikten kuvvet doğar sözünü cümle aleme kanıtlayalım ve örnek olalım. Biz bir zincirin halkalarıyız. Öyle ki; bugün AYMAS’ta bir arkadaşım bir araç satışı ile noterdeki arkadaşıma da kazandırıyor, sanayi deki ustama da kazandırıyor, yedek parçacı kardeşlerime de kazandırıyor, lastikçi arkadaşlarıma da kazandırıyor, oto aksesuarcı arkadaşıma da kazandırıyor. Otomotiv sektörüne adeta can katıyor. Ama maalesef kendi sorunları konusunda çaresiz kalıyor. Biz sorunlarımızın çözümü noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Muhatap bulamamaktan yana çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bir statü sorunu yaşıyoruz. Mesleğimizin daha saygın ve daha kabul görecek platformlara taşınmasını istiyoruz. Bunlar çok büyük istekler değil. Ama yıllardır büyük çabalar sarf etmemize rağmen arzu ettiğimiz seviyeye bir türlü ulaşamıyoruz” dedi.

“SON YILLARDA ÖNEMLİ BAŞARILAR SAĞLANDI”

Sektöre ait sorunları çözüme kavuşturmak için ellerinden gelen çalışmaları yapacakalrını kyadeden Yoğurtçu, “Sektörümüzün sorunlarına kalıcı çözümler bulunana kadar bu arayışımız devam edecek. Yetkililer sesimizi duyana kadar biz sorunlarımızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ülke ekonomisinin can damarı olan sektörümüz bunu fazlası ile hak ediyor. Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığa ulaşmış olan otomotiv sektörümüz, istihdamda, üretimde ve ihracatta kendisini kanıtlamış ve Türkiye ihracatında birinci sıraya oturmuştur. Sektörde ana sanayiciler, yan sanayiciler, yetkili satıcılar, ihracatçılar, ikinci el ticaret yapanlar bir bütünün parçası olarak değerlendirilmekte ve hep beraber ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine hizmet etmektedir. 15 ana sanayici, yaklaşık bin 500’ü aşan sanayici, 2 bin’e yakın yetkili satıcı ve yaklaşık 60 bin civarında bulunan ikinci el ticareti yapan sektör mensupları ile özellikle son yıllarda önemli başarılar sağlandı. Bu anlamda hem ülkemizin ekonomik canlanmasına önemli katkılarda bulunulmuş, hem de uluslararası alanda önemli bir rekabet gücüne ulaşmıştır” diye konuştu.

“SEKTÖR HAK ETTİĞİ SAYGINLIĞA BİR AN ÖNCE ULAŞTIRILMADIR”

Ülkemiz ekonomisi içerisinde otomotiv sektörünün ulaştığı başarının önemli aktörlerinden olan ikinci el otomobil alım ve satımının düzene konulması gerektiğini vurgulayan Yoğurtçu, “Bu düzenleme yapıldığı takdirde ülke ekonomisine canlılık kazandırılacak ve istihdama katkı sağlanacaktır. İkinci el araç satışının düzene kavuşturulması ile hem tüketicilerin hem de satıcıların hakları korunacaktır. Bu itibarla ikinci el motorlu taşıt araçları ticareti ile ilgili meslek tanımı yapılmalı ve sektöre kimlik kazandırılmalıdır. Kullanılmış araç alan tüketicilerin haklarının korunması ve satıcıların da kamuoyu gözünde oluşmuş kötü imajının düzeltilmesi bakımından, bu ticareti yapan girişimcilerin ve alan tüketicilerin birbirlerini tanıyacakları sivil bir güven ortamı kurulmalı ve sektör hak ettiği saygınlığa bir an önce ulaştırılmadır. Böylece belgesiz, internet satıcılığı, sokak aralarında, parklarda, bina altlarında yapılan ticaretlerin önüne geçilecektir. İkinci el araç satmak isteyen araç sahiplerinin de MASFED’ten belge alması, ikinci el araç satış sayılarının izlenmesi ve araç satışlarının güven içinde yapılması bakımından gereklidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.