AYSO İle Tüik Güvenli Veri İşbirliği Protokolü İmzaladı

AYSO İle Tüik Güvenli Veri İşbirliği Protokolü İmzaladı

Aydın Sanayi Odası (AYSO) , Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)Denizli Bölge Müdürlüğü ile karşılıklı veri alışverişi protokolü imzaladı.

- Aydın Sanayi Odası (AYSO) , Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)Denizli Bölge Müdürlüğü ile karşılıklı veri alışverişi protokolü imzaladı.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu ve TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın imzaladığı protokolle iki kurum arasında, veri alışverişinin yanı sıra eğitim, tanıtım, sunum ve bilgilendirme toplantıları da yapılacak. TÜİK, yürüttüğü Resmî İstatistik Programı (RİP) kapsamında anket yoluyla üretilen işyeri istatistiklerinin internet ortamında veri girişleri konusunda, AYSO üyesi sanayicilere eğitim verecek. AYSO da üyelerinin TÜİK’in çalışmalarına katılımı ve bu yıl uygulamaya koyduğu web üzerinden ve epostayla sorumlu oldukları araştırmaları cevaplandırmaları konusunda destek sağlayacak.

İmza töreninde konuşan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, bilgi ve iletişim teknolojisindeki gelişmelerle birlikte ekonomik yapının tamamının, bilgiyi temel alacak şekilde yeniden yapılandığını söyledi. Şahin, “Özel sektörün, yatırımcıların aldığı kararlarda güvenilir istatistikler önemli role sahip. Türkiye’de güncel ve güvenilir veri üretilmesinden sorumlu kurum TÜİK ile bu açıdan anlamlı bir işbirliğine gidiyoruz. Doğru kaynaklardan elde edilen güvenilir verilerle işletmeler olarak, ekonomideki konumumuzu belirlerken geleceğe ilişkin planlarımızı da gerçekçi şekilde yapabileceğiz. TUİK ekonomik veriler dışında sosyal yönden de önemli istatistik çalışmaları ile toplumumuzun önemli değerlerini sorgulamamızda sunduğu veriler ile sosyal hayatı daha rahat kavramamızı sağlamaktadır” dedi.

TÜİK Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ da, gelişen teknolojiyi veri oluşturmada kullanarak, bilgiye erişimde zamanı kısalttıklarını söyledi. Eskiden anketörlerin kapı kapı dolaşarak form doldurduğunu hatırlatan Yücedağ, “Şimdi sanayicimiz zamana ve mekana bağlı olmadan, işini aksatmadan, kurumumuzun kendisine verdiği şifreyle internet üzerinden veri girişi yapabilecek, bilgiye ulaşabilecektir.Son altı ay içerisinde TUİK web sitesinin çok daha kullanışlı ve interaktif hale getirildiğini, sanayicinin, yatırımcının ve vatandaşın yapılan tüm istatistik çalışmaların sonuçlarına hatta illere göre ayrım yapılarak ulaşabilmektedir” diye konuştu.

Protokolün ardından Aydın Sanayi Odası Meclis toplantısında konuk konuşmacı olarak katılan TUİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, AYSO üyelerine TUİK’ in çalışmaları ve TÜİK, yürüttüğü Resmî İstatistik Programı (RİP) ve Aydın’ın ekonomik ve sosyal istatistik verileri hakkında bilgiler verdi.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, TUİK Bölge Müdürü Yücedağ’a TUİK ile ilgili olarak sanayicilere gerek ekonomik alanda gerekse sosyal alandaki sorularına verdikleri aydınlatıcı cevaplardan dolayı teşekkür etti. Çerçioğlu, “Biz sanayiciler olarak bu sunumlar ile TUİK’ i ve çalışmalarını daha iyi değerlendirdik, bilmediklerimizi öğrendik. Bu bizim için önemli bir kazanımdır. TUİK’in değerli çalışmaları için bundan sonra daha fazla destek vermeye çalışacağız” diye konuştu.

AYSO İLE TÜİK GÜVENLİ VERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

AYSO İLE TÜİK GÜVENLİ VERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.