AYTO, Fatih Portakal’ı Konuk Etti

AYTO, Fatih Portakal’ı Konuk Etti

Aydın Ticaret Odası (AYTO), “AYTO Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamında Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ı ağırladı.

- Aydın Ticaret Odası (AYTO), “AYTO Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamında Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ı ağırladı.

AYTO’nun Türkiye’ye mal olmuş marka isimlerini Aydın’da konuk ettiği “AYTO Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamında konuk olan FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, “İnsan İlişkileri ve İletişim İncelikleri” konusunda katılımcılara açıklamalarda bulundu. AYTO’nun Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlediği konferansa yine ilgi büyük oldu.

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısı ve TOBB’nin Cumhurbaşkanlığı ziyareti neden ile katılamadığı konferansın açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, AYTO olarak 3-4 ay önce üyelerinin beklentilerini tespit etmek için gerçekleştirilen Üye Değerlendirme Anketi sonucunda genel ve sektörel anlamda eğitim taleplerinin geldiğini belirterek “AYTO Eğitim Günleri Başlıyor” projesinin başladığını AYTO Yönetim Kurulu olarak süregelen eğitim faaliyetlerinde alanında marka olmuş kişileri AYTO üyeleri ile buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

İLETİŞİMİN İNCELİKLERİNİ ANLATTI

Konuşmasının ilk bölümünde iletişim konusundaki incelikleri anlatan Fatih Portakal, “Teknoloji çağını yaşıyoruz, biliyorsunuz iletişim çok önemli, sizler iş istemeye geldiğinizde en çok karşılaştığımız problemlerden biri ikili iletişimde maalesef istenen seviyelerde olmamanız, ürkek olmanız, çekingen olmanız. Genele baktığımızda maalesef gençlerin ikili konuşmalarda, iş görüşmelerinde ve ikili görüşmelerde pasif kaldığını görüyoruz. Bunun birçok nedenleri var. Gençleri çok serbest bırakmadığımız için gençlerin etrafına görünmez duvar ördüğümüz için gencin kendini aşabilmesi, kendini ifade edebilmesi, bizim karşımızda kolay olmuyor. Biz sadece çok iyi üniversiteler bitirmesine dikkat etmiyoruz. Biz personel alırken herhangi bir alanda nereden mezun olduğunun yanı sıra üniversitede okurken kulüpler içerisinde bulundu mu? Yani olay sadece evden okula, okuldan eve gitmek değil günümüzde sizlerin üniversite içerisinde iken öğrenci kulüpleri içerisinde olup olmamanız etkinliklerde yer alıp almamanız veya bir sivil toplum kuruluşuna üye olup olmamanız bizler açısından çok önemli. Kendinizi net net, kısa ve basit cümlelerle ifade edebilmeniz çok önemli.'Teknoloji çağında yaşıyoruz' dedim oradan buraya geleceğim. Çünkü genç arkadaşlar internet ortamında yazıştığından dolayı, internete bağımlı hale geldiğinizden dolayı özellikle çocuklar ve gençler ikili ilişkilerde çok fazla başarı sağlayamıyorlar” dedi.

“BİLİNÇLİ BİREYLER OLUN”

Salondaki gençlere sorgulayıcı ve bilinçli bireyler olmalarını tavsiye eden Portakal, “Size bir yol haritası çizeyim. Biz de kolay başlamadık, kolay da götürmüyoruz. Lütfen yapacağınız işi çok sevin. İşinizi sevmek çok önemli. Yapabilir miyim yapamaz mıyım bunun kararını siz vereceksiniz. Risk alabilen bireyler bir noktaya ulaşabilirler. En son olarak da sabır. İşinizi sevin, risk almaktan vazgeçmeden sabırla işinize devam edin” diye konuştu.

Konuşmasının ikinci bölümünde Fatih Portakal katılımcıların gündeme dair sorularını yanıtladı. Konferans AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel’in Fatih Portakal’a plaket takdim etmesiyle son buldu.

AYTO, FATİH PORTAKAL’I KONUK ETTİ

AYTO, FATİH PORTAKAL’I KONUK ETTİ

httpwww.aydin24haber.comayto-fatih-portakali-konuk-etti-65998h.htminterstitial=true.JPG

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.