AYTO Genç Nesilleri Tarihle Buluşturuyor

AYTO Genç Nesilleri Tarihle Buluşturuyor

Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında genç nesilleri tarihle buluşturuyor.

Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında finanse edilen "Genç Nesiller Tarihiyle Buluşuyor" eğitim projesinin lansmanı ve ilköğretim 5. sınıf ve lise 10. Sınıf öğrencilerinin Aydın Ticaret Odası Kültürevi’ni ziyaret etmeleri konularını içeren Aydın Ticaret Odası ve İL Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan AYTO Kültürevi Protokolü  yenilenmesi gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak, AYTO  Başkanı Hakan Ülken ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,  AYTO Kültürevi’nin ilköğretim ve lise öğrencileri tarafından ilgili dersleri kapsamında  ziyaret etmeleri ve kültür mirası eğitimi almalarını sağlayan geçen yıl imzalanan protokol yenilendi.  Ardından Aydın Ticaret Odası Kültürevi Sorumlusu İlknur Karaçayır tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında finanse edilen "Genç Nesiller Tarihiyle Buluşuyor" eğitim projesinin sunumu yapıldı.

6000 ÖĞRENCİ AYTO KÜLTÜREVİNİ ZİYARET ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, konuşmasına Aydın’ın eğitim kalitesini artıran bir Milli Eğitim Müdürü olduğunu belirtip  İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye teşekkürlerini sunarak  konuşmasına başladı.  Başkan Ülken, “ Bundan 1,5 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürümüze ziyarete gittiğimizde bu proje ile gittik.  Aydın’ın kültürel değerlerini, ticari hayatındaki gelişimleri, Aydın’ı ilgilendiren, içerisinde birçok konuyu barındıran Aydın’daki tek etnoğrafya müzesi olma özelliği taşıyan bir kültürevimiz mevcut. Biz bu kültürevimizi daha işlevlendirmek ve genç nesillerimizle, öğrencilerimize buluşturmak istiyoruz dediğimizde kendileri çok sıcak yaklaştılar. Bundan bir yıl önce bir protokol imzalamıştık. Geçen sene imzaladığımız protokolden bu yana 6000 tane öğrencimiz AYTO Kültürevini ziyaret etti.” dedi.

GENÇ NESİLLER TARİHİYLE BULUŞUYOR

Dönemsel olarak devam eden protokolün yenileceğini ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, bu projenin başka bir projeye daha yelken açılmasına vesile olduğunu belirterek  “Doğal olarak oraya gelen öğrencilerimizin kültürevini ziyaret edip, gerekli bilgileri alıp, bir ders saatini geçirmesi için  oradaki fiziki şartların uygun hale gelmesi lazım. Kültürevimizin 2 tane bahçesi var. Bir bahçesi yeşil çimlenmiş bir alan, diğeri ise üstünün portatif olarak açılır kapanır hale gelebileceği bir bahçe,  orayı açılır kapanır hale getirip öğrencilerimizin oradaki bir ders saatini geçirmeleri, öğretmenlerinden ve bizim oradaki eğitmenimizden bilgileri alabilecekleri bir alan ihtiyacı doğdu. O zamanda AYTO, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra bi de GEKA devreye girdi.” diye konuştu.

GEKA’YA TEŞEKKÜR

Başkan Ülken, konuşmasının sonunda Aydın’da son yıllarda çok büyük katkıları olan Güney Ege Kalkınma Ajansına teşekkür ederek “ Marifet iltifata tabidir. GEKA’da son yıllarda Aydın’a çok büyük katkıları olan Aydın’daki projelere destek olan bir kurumumuz. Bizim “Geç Nesiller Tarihiyle Buluşuyor”  projemize  destek verdiler. Ajansımıza teşekkür ediyorum. “ diye sözlerine son verdi.

“ÇOCUKLARIMIZDA MÜZE GEZME KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN AYTO’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise konuşmasında AYTO’ya çocuklara müze gezme kültürü oluşturmasından dolayı teşekkür ederek  “21. yüzyıldaki gençlerin eğitiminden bahsediyoruz. 21. yy bilgi çağıdır. Öğrencilerimize çağın gereği eğitim verebilmemiz için bilgiyi kalıcı kılmamız,  görerek yaşayarak öğretmemiz gerekiyor. Bize bu vesile ile geçmişimizi öğretmemize vesile olan bu proje, eğitim adına büyük bir katkı vermiştir. Eğitim camiası adına ben teşekkür ediyorum. Öğrencilerin görerek yaşayarak öğrenmeleri kalıcı oluyor.  Bunu yaşamları boyunca hiç unutmuyorlar. Yaşam tarzı haline getiriyorlar. Aydın’da da bunu Aydın Ticaret Odamız başarıyor. Bu konuda çok teşekkür ediyorum.  Çocuklarımızda müze gezme kültürü oluşturuyor.  Bu proje, çok lüks donanımlı bina yapmak kadar benim için önemli, Talim Terbiye Kurulumuz sosyal içerikli derslerde bu tür müzelerin gezilmesini, öğrenme materyali olarak çok önem arz ettiğini bilimsel olarak da vurguladılar. Biz bu bilimselliği çocuklarımıza yaşam şekli olarak Aydın Ticaret Odası’nın kaynaklık ettiği müzemizde gerçekleştireceğiz. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı da teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Toplantının sonunda proje hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Odası Kültürevi Sorumlusu İlknur Karaçayır, projenin detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

ayto-(1)-002.jpg

ayto-(2)-003.jpg

ayto-(3)-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.