Ayto Meslek Komiteleri İle Bir Araya Geldi

Ayto Meslek Komiteleri İle Bir Araya Geldi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) düzenlediği genişletilmiş meslek komitesi toplantısıyla tüm meslek komitesi üyeleri ile bir araya geldi.Aydın Ticaret Odası’nın 19 ayrı meslek komitesinin üyelerinin katıldı...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) düzenlediği genişletilmiş meslek komitesi toplantısıyla tüm meslek komitesi üyeleri ile bir araya geldi.

Aydın Ticaret Odası’nın 19 ayrı meslek komitesinin üyelerinin katıldığı toplantıda, Tüketici Hakem Heyetlerindeki, Aydın Ticaret Odası’nı temsilen görev alacak bilirkişilerin seçilmesi toplantı gündemini oluşturdu.

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda bugüne kadar özel sektör kamu buluşmaları kapsamında 13 ayrı genişletilmiş istişare toplantısının yapıldığını belirterek “Bütün üyelerimiz ile genişletilmiş istişare toplantılarında bir araya geldik, sorunları dinledik, bağlı bulundukları kanuna sahip iletişim halinde oldukları kamu erkleri ile bir araya getirdik. İnanılmaz derecede sorun çözüldüğü, iletişim kurulduğu, kaynaşıldığı, sektörün tüm pozisyonlarının masaya yatırıldığı ortamlar ortaya çıktı. Biraz meşakkatli ve zor oldu ama iyi ki yapmışız” dedi.

Genişletilmiş istişare toplantılarında AYTO üyeleri için birçok sorununun gündeme alındığını ifade eden AYTO Başkanı Ülken, meslek komitelerini Ticaret Odalarının mutfağı olarak nitelendirerek meslek komite üyelerinin üyeler ile hemhal olmasını istedi. Ülken, “Üyelerimiz ile genişletilmiş istişare toplantılarında pek çok sorunu gündemimize aldık. Ancak sizlerin geri dönüşleri bizler için çok önemli. Üyelerimiz ile hemhal olmamız lazım. Odamız meslek komitelerimizle birlikte elinden gelen her şeyi yapmayı devam ediyor. Sosyal medya, AYTOBİL, basın ortamında üyelerimizden iletişimi koparmayalım. Hep ifade ettiğimiz bir şey var, komiteler bizim mutfağımız, komitelerimiz iyi çalışmazsa iyi yemek sunamayız. Aldığımız görevin hakkını verelim” diye konuştu.

SATICI HAKLARI İÇİN EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILACAK

Tüccar ve esnafın tüketici ve iş mahkemelerinde genellikle kaybettiğini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Devletin gözünde bizler işçinin hakkını yiyen ahlaksız insanlarız, %99.3 iş mahkemelerinde kaybediyoruz, tüketici mahkemelerinde de kaybediyoruz. Hepimiz para kazanmak için mücadele ediyoruz.”diyerek AYTO olarak üyelere yönelik bir bilinçlendirme çalışmasının yapılacağını, konunun uzmanları, AYTO hukuk müşaviri ve kamu erki ile birlikte bir eğitim çalışması düzenleneceğini, bu eğitim çalışmasında AYTO üyelerinin mağdur olmaması adına püf noktalarının anlatılacağını ifade etti.

Toplantı sonunda gündem maddesi de olan Tüketici Hakem Heyetinde görev alacak bilirkişilerin tespiti meslek komitesi üyelerince yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.