Azizoğlu: “Kerkük’te Türkmeneli Televizyonu Yayın Müdürü Haceroğlu’nun Kaybı, Türkiye’nin Acı Kaybıdır”

Azizoğlu: “Kerkük’te Türkmeneli Televizyonu Yayın Müdürü Haceroğlu’nun Kaybı, Türkiye’nin Acı Kaybıdır”

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Irak’ın Kerkük kentinde DEAŞ terör örgütünün oluşturduğu kaos ve terör saldırısında Türkmeneli Televizyonu Haber...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Irak’ın Kerkük kentinde DEAŞ terör örgütünün oluşturduğu kaos ve terör saldırısında Türkmeneli Televizyonu Haber Müdürü Ahmet Haceroğlu’nun hayatını kaybetmesinin Türkiye’nin acı kaybı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azizoğlu, “Türkmeneli Televizyonu yalnız Türkmenler’in değil, aynı zamanda Kürtler’in ve Araplar’ın da dünyaya açılan demokratik penceresidir. Kerkük’te DEAŞ teröristlerince Ahmet Haceroğlu’nun alçakça katledilmesi özgür basının kalbine saplanmış hançerdir. Bunu şiddetle lanetliyorum. Türkmeneli Televizyonu’nun tüm çalışanlarına, Ankara Temsilcisi Hanefi Uzunçam ve Türkmeneli Televizyonu Genel Müdürü Yalman Haceroğlu ve değerli ailesine kalbi duygularımla başsağlığı diliyorum” dedi.

Bu coğrafyada birkaç yılda yüzyıla sığacak kaos yaşadığını belirten Azizoğlu, “Yakın zamanda yaşanan olaylar yüz yıla sığmayacak kapasitededir. Bu hızlı değişim ve dönüşümde çok büyük bölümü aynı dili, aynı tarihi, aynı kültürü, aynı değer ve kavramları paylaşan İslam coğrafyasında inanılmaz olaylar yaşanıyor. Tarihçiler, entelektüeller, bilim insanları bunları değerlendirirken analiz etmekte zorlanacaklar. Irak’ta cereyan eden iç savaşlar, sözde demokratik rejim değişikliğiyle daha çok kaoslar oldu. Daha çok Müslüman insanlar kendi ırkdaşlarının, dindaşlarının kanlarını dökmek mecburiyetinde bırakıldılar. Türkiye’de de bir teşebbüste bulunuldu. Keza 15 Temmuz emperyalist üst akıllı darbe girişimi FETÖ taşeron terör örgütü eliyle hayata geçirilip, Türkiye’yi bir iç savaşa, bir kaosa sürükleyebilir miyiz projesi tüm detayları düşünülerek, hesaplanarak hayata geçirilmeye çalışılıyordu. Ama milletin, devletin, hükümetin sağduyusu, birlikte tek vücut olarak hareket etmesiyle Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti bu sinsi planı bertaraf etmiş oldu” dedi.

Azizoğlu, şunları söyledi:

“Bölgemizde insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlık ailesinin yaşam hakkını elinden alan DEAŞ denilen bir terör örgütü, küresel emperyalizmin yaratığı kaos ortamında oluşturuldu. Irak’ta oluşturulan Kürt, Şii, Sünni karmaşık kaoslarında da iç savaşa gidildi. DEAŞ denilen çağın vebası bir terör örgütü yaratılmış oldu. Hayatını kaybeden yiğit kardeşime ve onun değerli ailesine tekraren başsağlığı diler, yaşadığımız coğrafyadaki tüm devlet, ulus ve bireylerin bu coğrafyada coğrafi paydaş, ortak olduğumuzu ve bu coğrafyada yaşamak zorunda olduğumuz bilincine varması mücadelesini bölgemizde kardeşliğin tesisi ile birlikte yaşama kültürünü yerleştirene kadar yılmadan çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Basın şehidi Ahmet kardeşim ruhun şad olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.