Babalara Kızları ile İlgili Samimi Tavsiyeler

Babalara Kızları ile İlgili Samimi Tavsiyeler

Kızlarıyla pozitif, güçlü bir iletişim kurmak isteyen babalar bu tavsiyelere kulak verin.

Kızlar için babaları her şeyden önemlidir. Bir kere kızlar ilk önce babalarına aşık olur. Hayatlarındaki en güçlü, en yakışıklı, en esprili, en zeki, en komik erkek odur. En iyi baba onlara göre kendi babalarıdır.

İşte kızları ile böyle bir ilişki kurmak isteyen babalara 15 tavsiye:

1- Kızınızın sevginize ihtiyacı var:

Sevginizi ifade edebilmeyi öğrenin ve kızınıza gösterin. Paranızdan veya alacağınız hediyelerden çok, sevginize ihtiyacı var. Söz konusu güven ve inanç olduğunda, dünyada babasının yerine geçebilecek hiç kimse yoktur. %100 emin olması gereken tek bir şey var; o da onu ne olursa olsun daima seveceğiniz gerçeği.

2- Hayatını birlikte geçirmek için seçeceği kişi size bağlı:

Kızınızla aranızdaki ilişki, ileride vereceği evlenme kararı üzerinde oldukça etkili olacak. Eğer iyi bir baba olduysanız, bilinçli olmasa da sizin gibi birini bulmaya çalışacak. Kötü bir baba olduysanız eğer, iyi bir erkek bulup sevgi dolu ve ciddi bir ilişki kurmada güçlük çekecek.

3- Ona müzik dinletin:

Kız çocukları ergenliğe girdiklerinde, hoşunuza gitmese de belirli bir müzik türünü dinlemekten hoşlanır genelde. Müzik tercihiniz benzer olmayabilir; ama neden bu şarkıları dinlediğini anlamaya çalışın. Onu sevdiği grupların konserlerine götürün, arabadayken sevdiği şarkıları açın. Önemli olan tek şey, birlikte geçirdiğiniz zamanın paha biçilmez olduğu gerçeği.

4- Annesine nasıl davrandığınızı izliyor:

Çocuklarınıza daima annelerini sevdiğinizi ve evliliğinize değer verdiğinizi gösterin. İyi bir baba olmak için çabalarken özel hayatınızı unutmayın. Çocuklarınıza önceliğin eşinizde olduğunu gösterin. Böylelikle yalnızca evliliğinizi güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda da çocuklarınızın evlilik fikrine karşı pozitif bir yaklaşım geliştirmelerini sağlayacaksınız.

5- Kızınıza yakın olmaya çalışın, özellikle de ergenlik döneminde:

Kızınız ergenliğe girdiğinde, eskisinden biraz daha az sevimli olabilir; ergenlik sorunları yaşayabilir, davranışları değişebilir. Bu zamanlarda onu kendinizden uzaklaştırmayın, aranızdaki duygusal bağı kaybetmemeye çalışın.

 

6- Tavsiyenize ihtiyaç duyduğunda orada olun:

Verdiği haberlere, ilgi alanlarına ve erkek arkadaşlarına ilgili olun. Kaç yaşında olursa olsun sevildiğini ve saygı gördüğünü hissetmesi gerekiyor.

ailece seyahat

7- Ailece yaptığınız aktiviteleri artırın:

Çocukluk, kişinin hayatındaki en önemli ve hatırlanmaya değer dönemlerdendir. Kızınızın da kendi çocukluk dönemini olabildiğince canlı bir şekilde hatırlaması gerekiyor. Bu, sizin işiniz. Örneğin, bir sonraki doğum gününde ailece bir seyahate gitmeyi önerebilirsiniz. Ziyaret etmek istediği yerleri kendi seçebilir, birlikte en iyi seçenekleri tartışabilirsiniz. Yanınıza bir kamera alıp bu değerli anların fotoğrafları ile albümler yapabilirsiniz. Kızınızın duygusal belleğini babasıyla geçirdiği anlarla doldurun.

8- Ona vermenin, almaktan çok daha önemli olduğunu öğretin:

Çocuklar dünyanın kendileri etrafında dönmediğini fark ettiklerinde bakış açılarında büyük değişim görülür. Kızınız sürekli birilerinden gelecek yardıma güvenmemeli ve bazen de pastanın son dilimini başkasına bırakabilmelidir. Ona insanlara yardım eli uzattığında hayatının çok daha güzel olacağını açıklayın. Daima birinci olmaktansa bazen kenara çekilmenin daha iyi olduğunu anlatın.

9- En önemli anlarında daima yanında olun:

Hepimiz çalışıyor, başarılı bir kariyer arzuluyoruz; bazılarımızın ise ailelerine ayıracak vakti olmuyor. Ama kızınızın hayatında büyük bir olay olduğunda – bir okul konseri ya da spor müsabakası gibi – onunla birlikte olmak için elinizden geleni yapın. Sonuç ne olursa olsun gösterdiği gayrete iltifat edin. Unutmayın kızınızın çocukluğu bittiğinde bunun geri dönüşü yok.

10- Evdeyken telefonunuzu kapatın:

Modern çağdaki neredeyse tüm babaların yaptığı en büyük hata, evde dahi çalışmaya devam etmektir. Sorun şu ki bedenlerimiz evde olsa bile çocuklarımız için mevcut olamıyoruz. Bu yüzden evdeyken telefonunuzu kapatın. Prensesinizle biraz vakit geçirin; oyun oynayın, birlikte kitap okuyun ya da yalnızca sarılın – bütün gün eve geleceğiniz anı bekliyordu!

11- Saçını yapmayı öğrenin:

Evet, kızların saçlarını tarayıp at kuyruğu yapmak genelde anneye düşer; ama ne olur ne olmaz, babanın da bunları yapabilmesi gerekir. Zaten psikologlar da her babanın kızlarının saçları ve tırnakları ile ilgilenebilmeleri gerektiğini söylüyor! Bu tür beceriler, kızınıza bir erkeğin yalnızca güçlü değil, nazik de olabileceğini gösterir.

baba kız

12- Baş başa dışarı çıkın:

Yılda en azından birkaç kez, annesi ya da diğer aile üyeleri olmaksızın, kızınızla birlikte bir 'randevu'ya çıkın. Bir restorana ya da sinemaya gidebilirsiniz. Bu 'randevu'lar, kızınıza bir erkeğin bir kadına nasıl davranması gerektiğini öğretecektir. Amacınız, ona kendini değerli hissettirmek. Kızınızla birkaç saati nerede geçireceğiniz size kalmış; ister parkta bisiklet sürün ister birlikte bir kitapçıya gidin.

13- Ona güzelliğin her şey olmadığını açıklayın:

Psikologlar, kız çocuklarına önemli olanın iç güzellik olduğunu anlatan kişinin babaları olması gerektiğini belirtiyorlar. Kızınızın harika kişiliği, özgüveni ve özsaygısı, hayatta ilerlemesini sağlayacak. Günümüz dergi standartlarına göre kız yetiştirmek, kolay iş değil. Ama ona açıklama yapması gereken kişi sizsiniz; iyi bir izlenim bırakmak adına vücudunun her yerini teşhir etmesi gerekmediğini.

14- Çocukluğunu kaçırmayın:

Hayat o kadar hızlı geçiyor ki fark etmekten bile aciziz. Küçük kızınız şu an size babacım diyor; rolünüzün tadını çıkarın ve hiçbir şey kaçırmamaya çalışın!

15- Kızınızdan özür dilemeye tereddüt etmeyin:

Genç babalar olarak babalık konusunda elimizden geleni yapıyoruz; ama biz de insanız, bazen sözümüzde durmadığımızdan çocuklarımızı üzebiliyoruz. Hatalı olduğunuzu bildiğinizde kızınızdan özür dilemekten çekinmeyin. Endişelenmeyin, hakkınızda kötü düşünmeyecek. 'Özür dilerim.' demede iyi değilseniz eğer, bir an önce öğrenin!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.