Bağ Tahmin Ve Erken Uyarı Sistemi Devrede

Bağ Tahmin Ve Erken Uyarı Sistemi Devrede

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle modern teknolojiden Manisalı üreticilerin de faydalanmasını sağlamak amacıyla 9 ilçeden 14 noktada İklim İstasy...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle modern teknolojiden Manisalı üreticilerin de faydalanmasını sağlamak amacıyla 9 ilçeden 14 noktada İklim İstasyonları satın alarak Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sistemini faaliyete geçirdi. Üreticiler Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasından oluşturulan link ile son 3 günlük sıcaklık, yağış, rüzgar hızı ve toprak nemi ölçümlerini takip edebilecekler.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak, üreticileri uyarmak, zirai ilaçların insan sağlığına ve çevreye yaptığı zararı en aza indirmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sistemini faaliyete geçirdi. Kurulan sistemden alınan verilerin değerlendirilmesi ve üreticilerin kısa mesaj yoluyla bilgilendirilmesi işleminin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, erken uyarı sisteminden alınan veriler doğrultusunda değerlendirme yapılarak sisteme kayıtlı üreticilere kısa mesaj yoluyla zirai ilaçlama yapmaları gerektiği bilgisinin verileceğini belirtti.

ÜRETİCİLERİN KAYIT OLMASI GEREKİYOR

Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sisteminin uyarı harici zamanda tahmini gözleme ve alışkanlıklara dayalı gereksiz ilaçlama yapılmasının önüne geçilmesini sağlayacağını belirten Okkalı, buradaki en önemli amacın tüketicilerin kalıntı problemi olmayan ve daha az ilaçlamaya maruz kalmış ve daha sağlıklı ürünlere ulaşmasının hedeflendiğini belirterek, üreticilerin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yaparak cep telefon numaralarını kayıt ettirerek, erken uyarı sisteminden faydalanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, üreticilerin ilimizde faaliyette bulunan cihazlardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın internet sitesinden (www.manisa.bel.tr) kendi bölgelerine ait son 3 günlük sıcaklık, yağış, rüzgar hızı ve toprak nemi ölçümlerini görebileceklerini, Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi’ne internet sitesinin sağ alt kısmında yer alan linkten ulaşabileceklerini dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN YANINDA

Üzüm hasadının başladığı günlerde bu tür hizmetlerin üreticinin işini daha kolaylaştırdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Üreticilerin Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesini sürekli takip etmelerinin kendilerine daha kolaylık sağlayacağını ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.