Bağcılar’da “Cam Yeniden Cam” Projesi’ne Yoğun İlgi

Bağcılar’da “Cam Yeniden Cam” Projesi’ne Yoğun İlgi

Bağcılar Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)işbirliği ile hizmete sunduğu ‘Cam Yeniden Cam’ Projesi kapsamında öğrencilere camın dönüşümü ile ilgili eğitici bil...

Bağcılar Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)işbirliği ile hizmete sunduğu ‘Cam Yeniden Cam’ Projesi kapsamında öğrencilere camın dönüşümü ile ilgili eğitici bilgiler veriliyor.

Bağcılar Belediyesi, çevreyi koruma ve atıkların değerlendirilmesi için önemli projeleri hizmete sunuyor.Toplanan çöpler arasındaki katı atıkların geri dönüşümünün sağlanması için inşa edilen Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nin hizmete sunulduğu ilçede çevre bilincini geliştirmeye yönelik eğitici ve öğretici çalışmalar da aralıksız devam ediyor.

Bağcılar Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle hizmete sunulan ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında okullarda öğrencilere uygulamalı ve görsel eğitimler veriliyor.

“DÜZENEKLE GÖRSEL VE İŞİTSEL ANLATIM”

‘Cam Yeniden Cam’ Projesi için hazırlanan düzenekte ilk olarak renkli veya renksiz boş şişe cam kumbaraya bırakılıyor. Bu sırada dikkat çekmesi amacıyla kumbaradaki ışık yanıp sönüyor. Bu sırada şişenin dönüşümü safhaları ile ilgili öğrenciye görsel bilgi veriliyor. Kırılan şişenin fırında eritilerek cam damlacıkları halinde kalıplara dökülmesi gösteriliyor. Sembolik olarak anlatılan sistemin işleyişi içinde meyve suyu olan yeni bir şişenin bölmeden çıkmasıyla son buluyor.

“KATI VE SIVI ATIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI İÇİN PROJELERİ HİZMETE SUNUYORUZ”

Bağcılar’da çevreye duyarlı bir toplum olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, evsel ve katı atıkların değerlendirilmesi için önemli projeler geliştirerek hizmete sunduklarını anlattı. Sıvı atık yağ dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirten Çağırıcı, “Hemşerilerimiz bu projemize yoğun ilgi gösteriyor. BAYTOM’lar da hemşerilerimin getirdiği bitkisel atık sıvı yağları topluyoruz. Bu atık sıvı yağları Gebze Dilovası’ndaki geri dönüşüm tesislerine gönderiyoruz. Burada tortusu ve suyu ayrıştırılan yağlar sigaradan daha az karbonmonoksit gazı içeren bio-dizel yakıta dönüştürülüyor. Yağ toplama makinesi BAYTOM’lar her ay iki kez olmak üzere temizleniyor.” dedi. Çağırıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla geçtiğimiz hafta, 1.350 metrekarelik alana inşa ettikleri Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’ni hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını da kaydetti.

Camın dönüşümünün çevreye ve ekonomiye faydasının anlatıldığı ‘Cam Yeniden Cam Projesi’nin de ayrı bir önem kazandığını vurgulayan BaşkanÇağırıcı, “Öğrencilerimize atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve en iyi temizliğin kirletmemek olduğu bilinci veriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.