Baharın müjdecisi leylekler Alaşehir’e gelmeye başladı

Baharın müjdecisi leylekler Alaşehir’e gelmeye başladı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, havaların ısınmasıyla birlikte yuvalarına döndü.Alaşehir’de yaklaşık bir asırdır cadde ve sokak aydınlatma direkleri ile kulla...

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, havaların ısınmasıyla birlikte yuvalarına döndü.

Alaşehir’de yaklaşık bir asırdır cadde ve sokak aydınlatma direkleri ile kullanılmayan metruk evlerin üzerine yuva yapan leylekler, bahar mevsimi ile birlikte yuvalarına gelmeye başladı. İlçe kent merkezine 4 kilometre mesafedeki Baklacı Mahallesi’nde yuvalayan leylekler, köyün simgesi haline geldi. Köydeki bazı elektrik direkleri ve metruk evleri yuva edinen leyleklerin baharın müjdecisi olduğunu ifade eden köylüler, leylekler için metruk evleri yıkmadıklarını söylediler.

Bir asırdan bu yana leyleklerin mahallelerine geldiğini belirten Ramazan Çetinkaya, "Bu leylekler bir asırdır buraya geliyorlar. Leylekler her sene bu zamanda buraya göç ediyorlar. Sokak direkleri ve boş evlerin üzerindeki yuvalarına dönüyorlar. Bizler de boş olmalarına rağmen leylekler için bu evleri yıkmıyoruz. Elimizden geldiği kadar leyleklere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu milli değerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Leylekler geldiği zaman çok güzel bir duyguya kapılıyoruz. Onlar bu köyün neşesi” dedi.

Leyleklerin her sene Mart ayının ortalarına doğru geldiğini ifade eden Çetinkaya, bu şekilde baharın geldiğini anladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.