“Bahçeli Ya Birinci Parti Olmalı, Ya İstifa Etmelidir”

“Bahçeli Ya Birinci Parti Olmalı, Ya İstifa Etmelidir”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bahçeliye ya birinci parti olmalı, ya istifa etmelidir. Tek başına...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bahçeliye ya birinci parti olmalı, ya istifa etmelidir. Tek başına MHP iktidarı için genel başkan değişimi şart. MHP oyları harcanıyor. Ciddi bir lider sorunu var” dedi.

Partisi seçimlere girmeye hak kazanmış olmasına rağmen bu seçimlerde MHP oyları bölünmesin diye seçimlere girmeyip MHP için oy kullanacaklarını ifade eden MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bahçeli bu seçimlerde birinci parti çıkamazsa çekilmelidir. Daha fazla milleti zorlamanın ve siyasetin önünü kapamanın bir anlamı yoktur” dedi.

“46 YIL MUHALEFET OLUNMAZ”

MHP’nin seçimlerde birinci parti olamaması halinde Devlet Bahçeli’nin görevini bırakması gerektiğini belirten Yılmaz, “46 yıl boyunca MHP hala tek başına iktidar olamıyorsa bunun tek sorumlusu olarak genel başkan gereğini yapmalı ve partinin tabanının da isteği doğrultusunda doğru isimlerle kan değişimine gitmesine izin vermelidir. MHP ve ülkücü oyların bu ülkede her zaman tek başına iktidar olma şansı vardır. Sorun iktidar olamayan milliyetçi tabanda değil, milliyetçi tabanın başında çeşitli zorlama yöntemlerle kalmayı hedef alan parti yönetimidir. Bu nedenle Sayın Bahçeli gerçek bir milliyetçi olarak bu seçimden birinci parti çıkmaması durumunda vakar bir şekilde görevi bırakmalıdır” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN BAHÇELİ’YE GÜVENİ YOK”

Ahmet Reyiz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz AK Parti tabanı dahil olmak üzere MHP için oy kullanmak istiyor. Ne var ki yakın tarihte Sayın Bahçeli yönetiminde kurulan koalisyon hükümetinin millete yaşattığı lüzumsuz ekonomik kriz halkın gözünü korkutmaktadır. Üstelik görev süresini dahi tamamlamayı beceremeyen bir genel başkan olarak hafızalarda yer etmiştir. Bu nedenle insanlar AK Parti iktidarından vazgeçmiş olmasına rağmen MHP başındaki yönetime duyulan güvensizlik oyların MHP lehine dönmesini engelliyor.”

“Türk İslam Davası” adlı eseri kaleme alan Yılmaz, 2009 yılının Kasım ayında yapılan MHP’nin 9. Olağan Kongresi’nde genel başkanlığa adaylığını açıklamış ve adaylığı gerekçe gösterilerek MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.