Bahçeli’nin Halleri

Değerli okurlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerek meydanlarda gerek gurup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır eleştiriyi yapar. Bir vatandaş olarak bu eleştirinin dozunun fazla olduğunu düşünürüz.

Ama sonradan bir bakıyorsunuz Bahçeli kuzu gibi uysal oluyor.

AKP ne zaman sıkışsa Devlet Bahçeli, yardımlarına koşuyor ve stepne görevini yapıyor. Meclis Başkanlığı seçiminde de görevini yaptı. Sayın Erdoğan’a rahat bir nefes aldırdı. Tersi durumda, hükümet kurulması beklenmeden, hemen Yüce Divan yolu açılabilirdi.

Zaten Bahçeli'nin milliyetçiliği de tartışmalı. Işıklar içinde yatsın, saygıyla andığımız Oktay Sinanoğlu Hoca” bunlar antikomünist olmayı milliyetçilik sanıyorlar” demişti.

Gerçekten daha önceleri stepne görevi ve son meclis başkanlığı seçiminde de ne kadar güvensiz biri olduğu ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli, partisince Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitinginde halka hitap ederken hedefinde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan var.

Erdoğan'ın, anayasanın kendisine çizdiği yetki ve sorumlulukları defalarca aştığını ileri süren Bahçeli, şunları söylüyordu:

"7 Haziran yaklaştıkça Erdoğan azgınlaşmaktadır. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığından fiilen inmiştir çünkü Erdoğan bu makama uygun değildir. Mizaç ve meşrebi buna uygun değildir. Kıymetli edeler, söyleyin bana, Recep Tayyip Erdoğan'a oy verirken başkan olsun dediniz mi Milletin adamı iddiasında olan Erdoğan'ın, illet gibi Türkiye'yi çöküşe götürmesini haklı görüyor musunuz  Taraflı davranan suç işleyen ve hepsinden önemlisi vatana ihanet eden birisine, bundan sonra cumhurbaşkanı denecek midir Erdoğan siyasetin dibindedir.

Erdoğan, Davutoğlu'nun yetersizliğinden takviye güç olarak; görüntüde yedek, gerçekte asıl oyuncu olarak meydanlara çıkmış, fitnenin sözcüsü olmuştur. Her gün bize sövüyor, her gün yalan söylüyor. Her gün hakaret ediyor. Peki kimdir bu gafil Kendisine Cumhurbaşkanı diyen 17–25 Erdoğan, be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez sen Cumhurbaşkanısın, sen devletin başısın. Ne geziyorsun meydanlarda? Bizimle ne uğraşıyorsun Kahramanmaraş sana güvendi oy verdi. Bunu zelil etmeye, milli iradeye aldatmadır, tuzaktır, komplodur, riyadır, ihanettir.

Dün bize Kars'tan, 'Esat’ın, Pensilvanya'nın, Kandil'in milliyetçisi' diyor. Halt ettin Erdoğan. Yine çaktın Erdoğan

Yine yanlışa battın.

Erdoğan oyundur, yalandır.

Biz Ankaralı Ayşe'nin derdine yanmışken Erdoğan Mısırlı Esma'ya ağlıyordu. Biz 'Türklük' derken, Erdoğan 'ırkçılık, kafatasçılık yapıyorsunuz' diye bizi suçluyordu. Biz Irak'tan Afganistan'a, Bosna'dan Doğu Türkistan'a, Pakistan'dan Kafkaslara, Türk yurtlarından İslam topraklarına kadar mazlum milletlerin davasını savunurken Erdoğan papa heykelleri altında imza atıyor, papaz elbisesi giyiyordu. Biz Türk İslam medeniyetinin kutlu günleri için varımızı yoğumuzu 10 yıllardır harcarken, Erdoğan fitne sofrasında karnını doyuruyordu."

Ayrıca “yedi sülalenden hesap sormazsam namerdim” diye esip yağan gürleyen Bahçeli kuzu kuzu (dolaylı olarak) AKP'nin meclis başkan adayına oy verdi.

Süleyman Şah Türbesinin taşınmasında Milli savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın Mecliste gündem dışı konuşmasına oldukça sinirlenen Sayın Oktay Vural Meclis kürsüsünden Milli Savunma Bakanına ağır eleştiri getirerek “MİLLİ SIVIŞMA BAKANI Bu sıvışmadan dolayı buna mutlaka bir ödül verilmesi gerekiyor. Süleyman Şah Türbesinin taşınmasında PKK ile işbirliği yapılmış ve birlikte hareket ettiniz yazıklar olsun” diye ağır eleştiri getirdiğiniz İsmet Yılmaz’ı sizler meclis başkanı yaptınız.

Asıl sizlere yazıklar olsun.

Ülkem, bilimde, ilimde, demokrasi de, özgürlüklerde, insan haklarında, eşitlikte, dünya ülkeleri sıralamasında neresindeyiz.

Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet var mıdır?

Hırsızlık var mı yok mu? Hırsızlık yapanlar etkili, yetkili, dokunulamayanlar mı?

Yalan dolan talan Ülkemi bir uçtan bir uca sarmışmıdır?

Bölücülük var mı yok mu?

Yemin nedir? Namus ve şeref kavramı nedir ne değildir?

Yargı bağımsızlığı var mı yok mu?

Her gün kaçak sarayda verilen iftar yemeklerinin parası nereden çıkıyor?

İşsizlik var mı yok mu?

Hırsızlık ve yolsuz yapanlar ne gibi işlem yapıldı?

Siyasetçilere hukuk neden işlemiyor?

Görevi kötüye kullanan bürokratlar neden korunuyor?

Bu soruları çoğaltabiliriz.

Bahçeli “Biz HDP olduğu yerde olmayız diyerek HDP yok sayıyor. Bahçeli yıllarca PKK görüşen ve pazarlık yapan bu hükümete ne diye stepne oluyorsunuz diye sorulmaz mı.

Ne diyelim Allah yolunu açık eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum