Bakambu: "Takım Olarak İyi Bir Sezon Geçiriyoruz"

Bakambu: "Takım Olarak İyi Bir Sezon Geçiriyoruz"

Bursaspor’un Kongo asıllı Fransız futbolcusu Cedric Bakambu, iyi bir sezon geçirmesinin nedenlerini kendisinde aramamak gerektiğini, takım olarak iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Bursaspor’un Kongo asıllı Fransız futbolcusu Cedric Bakambu, iyi bir sezon geçirmesinin nedenlerini kendisinde aramamak gerektiğini, takım olarak iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Bakambu, Tam Saha Dergisi’nin nisan sayısına açıklamalarda bulundu. Golcü oyuncu, iyi bir sezon geçirmesinin nedenlerinin sorulması üzerine, "İyi goller attım. İyi bir sezon geçirmemin sebeplerini sadece bende aramamak gerekir. Biz takımca çok iyi bir sezon geçiriyoruz. İyi hücum ediyoruz. Çok iyi silahlarımız var. Spor Toto Süper Lig’in en fazla gol atan takımı olmamız da bunu gösteriyor. Gol atma becerisiyle birlikte yanımızda ve arkamızda oynayan oyuncuların verdikleri paslar ve geliştirdikleri ataklar da bize çok büyük güç sağlıyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde siz de yetenekliyseniz gol olarak karşılığını buluyor. Olan biten bence budur. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Maç maç üzerine koymaya çalışıyorum. Bazı maçlardan sonra kendimi iyi hissetmiyorum evet ama daha iyiyi hedefliyorum. Performansımı hep arttırmak istiyorum. Gol olarak bunun karşılığını bulabilmek de benim için büyük bir motivasyon kaynağı" cevabını verdi.

"PROFESYONELLİK NEDİR, BİLMİYORDUM"

Fransız ekibi Sochaux’da geçirdiği 4 yılı anlatan Bakambu, "Açıkçası ilk başta çok zordu. Şimdi geriye dönüp baktığım zaman kendi kendime söylüyorum. Açıkçası ilk geldiğimde profesyonel hayata hazır değilmişim. Bazı şeyleri sonradan fark ediyorum. İlk iki yılım çok zordu. Bir gün A takıma çıkıyordum, öbür gün rezerv takıma iniyordum. Bu sürekli böyle oluyordu. Bu durum adaptasyonumu gerçekten çok zorluyordu. Profesyonellik nedir, bilmiyordum. Yani nasıl uyumam, nasıl beslenmem gerektiğinden bihaberdim. Hayatımın geri kalanında nasıl davranmam gerektiğini öğrenmem için iyi bir deneyimdi. İlk iki yıl bu şekilde zorluklarla geçti. Ama her saniyeyi öğrenerek geçirdim. Sonraki iki yıl daha fazla forma şansı buldum. Daha çok süre almaya başladım ve goller de attım. Bu da beni çok geliştirdi" dedi.

"SERDAR’LA TAKIM ARKADAŞIYDIK"

Türk futbolcu Serdar Gürler’le Sochaux’da takım arkadaşı olduklarını hatırlatan Bakambu, "Ben A takıma çıktıktan sonra o bir süre daha altyapıda kaldı. O daha sonradan geldi. Ama inip çıktığım dönemde beraber oynuyorduk. İyi bir arkadaşımdır, çok severim kendisini. Elinden geleni yapmaya çalışır. Türkiye’de farklı kulüplerde olmamıza rağmen birbirimizle kontak halindeyiz. Sürekli görüşüyoruz. Kendisini çok beğeniyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE KONUSUNDA BİLGİ ALMAK İÇİN SERDAR’I ARADIM"

Bakambu, Bursaspor’dan teklif geldiğinde Serdar Gürler ile konuştuğunu belirterek, "Bursaspor konusunda bilgi almaktan çok Türkiye konusunda bilgi almak için aradım Serdar’ı. O dönemde Elazığspor’da forma giyiyordu. Bana güzel şeyler anlattı. Çok güzel zamanlar geçirebileceğimi söyledi. Daha sonra Bursaspor’a da değindi. Ama Bursaspor zaten Avrupa’da bilinen ve saygı gösterilen bir kulüp. Benim Serdar’ı aramamın sebebi Türkiye ile ilgili bilgi almaktı. Ama daha sonra bana sorunca söyledim ve Serdar bana, ’Mutlaka gitmelisin. Bursaspor çok iyi bir takım’ deyince karar vermem daha da kolaylaştı" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK"

Fransa dışında ilk kez futbol oynamasının hatırlatılması üzerine Bakambu, "Açıkçası kolay değil. Kültürünü ve dilini hiç bilmediğiniz bir yere geliyorsunuz. Gerçi tabii ki ben burada takım arkadaşlarımla olsun, malzemecilerle olsun, sağlık ekibiyle olsun her zaman bağlantı kurabiliyorum. Hiç sıkıntı çekmedim. İletişime geçmek istediğiniz zaman bir yolunu buluyorsunuz. Hiçbir sorunum yok. Ama yine de biraz zor. Yeni bir yere geliyorsunuz, yeni alışkanlıklar edinmeye çalışıyorsunuz. Ben geride kalan 7-8 ayın çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Takımda şans buldukça adaptasyonum daha da artıyor. Açıkçası bugüne kadar olan dönem belki biraz zor olmuş olabilir. Ama bugüne kadar cefası çekildi bundan sonra sefası sürülecek. Çünkü alıştım. Neyi nasıl yapmam gerektiğini çözdüm. Bundan sonra her şey daha güzel olacak" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE BANA DAHA CAZİP GELİYOR"

Fransa ve Türkiye liglerini karşılaştıran Bakambu, "Ben açıkçası bunu daha önce hiç düşünmedim. İki ligi hiç karşılaştırmadım. Hangisi daha zor bilemiyorum. Çünkü karakteristik olarak birbirinden çok farklı iki lig. Türkiye’de çok daha fazla açık alan buluyorsunuz. Kaliteye yönelik oyun ön planda. Boş alanlar bulsanız da boş alan da verebiliyorsunuz. Geçişler çok fazla. Çok fazla golün atıldığı bir lig. Fransa’ya baktığınız zaman daha kapalı bir lig. Taktiksel olarak takımlar savunmada daha iyi gruplanıyor ve daha az riske giriyor. Ama tabii ki ben bir atak oyuncusu olarak bu iki lig arasında bir tercih yapmam gerekirse daha fazla gol şansı bulacağımdan Türkiye Ligi’ni seçerim. Türkiye bana daha cazip geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"KONGO’NUN BENİ DAHA İYİ YANSITACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Kongo Milli Takımı’na gideceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bakambu, şöyle konuştu:

"Açıkçası zor bir karardı. Fransa Milli Takımı ve Kongo Milli Takımı ile derin bağlarım var. Ancak özellikle U20 Dünya Şampiyonası döneminde Sochaux’da yeni profesyonel olmuştum. Beni milli takıma almak istediklerini söylemişlerdi ancak ben düşünmek için süre istemiştim. Üstümde hangi formayı görmek istediğimi düşünmek istedim. Genç kadrolarda evet Fransa’da oynadım ancak bu konuyu düşünmem gerekiyordu. Bu olayın üzerinden 2,5 yıl geçti. Hem federasyon hem de milli takım antrenörü değişti. Zaten bundan sonra da tekrar kapım çalınmadı. Ben de Kongo Milli Takımı’nın beni daha iyi yansıtacağını düşündüm ve kararımı bu yönde verdim. Hemen verilmiş bir karar değil. Üzerine çok düşünülmüş bir karardı."

"GOLCÜ OLARAK HATIRLANMAK İSTİYORUM"

Bakambu, son olarak gelecek hedeflerinden bahsederek, "Hedefimi çok basit anlatabilirim. Çok fazla gol atmak ve takımıma katkı yapmak. Kariyerimin hangi yılında ve nerede olursam olayım hedefim değişmeyecek. Golcü kimliğimle ön plana çıkmak istiyorum. Gol krallıklarım olsun istiyorum. Bitireceğim zaman golcü olarak hatırlanmak istiyorum. Bunun dışında da milli takımım olan Kongo ile de Dünya Kupası’nda boy göstermek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.