Bakan Bozdağ’dan CHP’ye cevap

Bakan Bozdağ’dan CHP’ye cevap

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarının kesin olduğu ve bu kararların Danıştay ve Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmeyeceğine ilişkin açıklamalarına tepki gösteren CHP’li...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarının kesin olduğu ve bu kararların Danıştay ve Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmeyeceğine ilişkin açıklamalarına tepki gösteren CHP’lilere cevap verdi. Bozdağ, “Anayasayı hatırlatmak, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve YSK kararlarını yok sayanlara bu kararları hatırlatmak suç değil, benim vazifemdir” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “YSK’nın kararları aleyhine hiçbir merciye başvurulamayacağını, Anayasa, YSK, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay söylüyor. Benim söylediğim Anayasa hükmü ile Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve YSK kararlarını tekrarlamaktan, hatırlatmaktan ibarettir. Benim bu gerçekleri hatırlatmam ve tekrarlamam, yargıyı etkilemek değil, kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimin gereğini ifadır” ifadelerini kullandı.

Halkın hür iradesiyle sistemi değiştirdiğini kaydeden Bakan Bozdağ, “CHP’yi bilerek ve isteyerek anayasaya aykırı hareket ettiren saik, dikkatleri başka yere çevirerek, CHP’nin başarısızlığını gizlemektir. Halk hür iradesiyle verdiği ’evet’ oyuyla hükümet sistemini değiştirmiştir. Gerçek budur, gerisi lafügüzaftır. Halkı mahkemeye şikayet etmek, CHP’yi halkın iradesiyle mahkemelik yapmak, bu gerçeği değiştirmez. CHP’nin başarısızlığını ve kusurunu örtmez. Anayasayı hatırlatmak, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve YSK kararlarını yok sayanlara bu kararları hatırlatmak suç değil, benim vazifemdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.