Bakan Bozkır, Beyoğlu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Bakan Bozkır, Beyoğlu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret ederek yeni yapılan hizmet binasını gezdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret ederek yeni yapılan hizmet binasını gezdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret etti. Bakan Bozkır, kendisini karşılayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte yeni belediye binasını gezerek çeşitli bilgiler aldı. Ziyaret sonrası, Tünelaltı Kafetaryası’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bozkır, Beyoğlu’nu Türkiye’nin kalbi olarak ifade ederek, “ Çok değerli Beyoğlu Belediye Başkanı’mız gerçekten vizyon sahibi bir insandır ve Beyoğlu’na katkıları da uzun süre unutulmayacak kadar önemlidir. Beyoğlu Belediye Başkanlığı Binası tarihi bir eserin tekrar İstanbul’a kazandırılmasıdır. Bu da onun devamıdır. Burası gerçekten İstanbul halkının, Beyoğlu halkının yabancı turistlerin gelip yorgunluklarını giderecekleri, Türk Kahvesi’ni tadacakları çok anlamlı bir yeridir. Bu Tünelaltı Kahvesi’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Belediye Başkanımıza da böyle bir imkanı İstanbul’a Beyoğlu’na kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

"BELEDİYE BİNASI, TARİHİ ESERLERİN RESTORESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise belediyelerin hayatı hem imar açısından hem de kullanım açısından ruhsatlandıran kurumlar olduğuna dikkat çekerek, “ Şu anda Beyoğlu Belediye Başkanlık Binamız bir açıdan tarihi eserlerin nasıl restore edileceğini anlatan iyi bir restorasyon örneğidir. Öte yandan modern malzeme ile tarihi malzemenin de nasıl kombine edileceğini de anlatan ve yol gösteren bir binadır. Aynı zamanda turistik cafetaryaların ve restorantlarında hangi standartlarda ve nasıl güzel olması gerektiğini de numunesi ile ortaya koyan bir belediye durumdadır. Yani biz, Tünelaltı Restorant Kafetaryası ile buraya sadece dinlemek için bir şeyler yemek için insanlara değil aynı zamanda kafetarya açmak isteyen otel açmak isteyenlere işte bizim standartımız budur, bu standartlarda iş yapın demek maksadıyla bu işi yaptık. Bizim için önemli olan kısmı burada”dedi.

Başkan Demircan konuşmasının devamında yeni açılan Tünel altı Restoran ve Kafetarya’nın farklı kültürlere de ev sahipliği yapacağına dikkat çekerek, “ Şu anda kapılarımız açık insanlar zaten burayı kullanmaya başlıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.