Bakan Bozkır: “Öncelikli Hedefimiz Ülkeyi Hükümetsiz Bırakmamaktır”

Bakan Bozkır: “Öncelikli Hedefimiz Ülkeyi Hükümetsiz Bırakmamaktır”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bizim öncelikli hedefimiz ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır" dedi. Bozkır, koalisyon olmazsa AK Parti olarak seçime gitmekten çekinmeyeceklerini vu...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bizim öncelikli hedefimiz ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır" dedi. Bozkır, koalisyon olmazsa AK Parti olarak seçime gitmekten çekinmeyeceklerini vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı ve Eyüp Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozkır, koalisyon çalışmaları ve terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ardından tek bir partinin hükümet kuramayacağı bir tablonun ortaya çıktığını belirten Bozkır, “Demokrasilerde milletin mesajı, bütün partilerin başının üstünde olması gereken bir husustur. AK Parti olarak da biz bu mesajı saygıyla karşıladık. Tabii bu tabloyu şimdi bir koalisyon hükümeti kurma çabası değil, ülkeyi hükümetsiz bırakmama çabası olarak biz değerlendiriyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi ile hükümet kurma çalışmaları yürütülüyor. Dolayısıyla şu andaki konumuz, CHP ile yürütülen ülkeyi hükümetsiz bırakmama çalışmalarıdır. Bunun sonucunda şayet bir hükümet kurulamıyorsa da, en kolay çözüm yolu tekrar millete gidip yeni bir görüş alınmasıdır. AK Parti olarak bizim seçimlerde en ufak bir endişemiz yoktur. Her zaman millete gitmeyi önemli unsur olarak görürüz ama şu andaki konumuz ülkeyi hükümetsiz bırakmama çabalarının sonucunu görmektir” diye konuştu.

Seçimlerin ardından yeni hükümet kurma çabalarının sürdüğü bir ortamda Türkiye’yi terör eylemleriyle rahatsız etme durumu ortaya çıktığını belirten Bozkır, "Türkiye’de hükümet, Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Eğer bir günü bile kalmış olsa bu hükümetin o bir gün zarfında Türkiye’nin yararı, güvenliği, istikrarı için bir karar alınması gerekiyorsa bu kararı Türk hükümeti alır. Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir tablo ortaya çıktığında da Türkiye, bütün terör örgütlerine, DEAŞ olsun, DHKP-C olsun, PKK olsun, aynı anda Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için bir mücadeleyi başlatmıştır" diye konuştu.

Bakan Bozkır, "Türkiye’nin özelliği bu ülkenin bütünlüğü, varlığı, bağımsızlığı ve istikrarı için Türkiye her zaman şehitler vermiştir. Bundan sonra da Türk bayrağını yere koymamak için şehitler verecektir. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır, Türk bayrağının dalgalanmasıdır. İnşallah bu teröre karşı vermekte olduğumuz mücadeleden başımız dik olarak çıkacağız. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yok. Önümüzdeki günlerde bu mücadelenin sonuçları daha iyi anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.