Bakan Bozkır: "Vizeler 2,5 Sene İçinde Kalkacak"

Bakan Bozkır: "Vizeler 2,5 Sene İçinde Kalkacak"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Bozkır, “2 sene içerisinde bütün fasılları kapatmış olacağız. Vizeler 2,5 sene içinde kalkmış...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Bozkır, “2 sene içerisinde bütün fasılları kapatmış olacağız. Vizeler 2,5 sene içinde kalkmış olacak” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen bir programa katıldı. Volkan Bozkır burada kadınlarla bir araya geldi. Bozkır, burada yaptığı konuşmasında AK Parti’nin kadınlara yönelik attığı adımları anlattı. Kadınların sorunlarını da dinleyen Bozkır, bir kadının AB ile olan ilişkileri sorması üzerine, süreçte Türkiye’nin büyük kazanımları olduğunu ve bunun başında da demokraside yaşanan gelişmelerin geldiğini söyledi.

Türkiye’de siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın yaşandığını vurgulayan Bozkır, “Türkiye’de eğer ekonomik istikrar varsa siyasi istikrardan oldu. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı sağladı. Türkiye’yi AK Parti teslim aldığında bankalar batmıştı. 22 banka batmıştı. Devlet 45 milyar dolar batan bankaların parasını ödedi. Bugünün parası ile 200 milyar dolardı. Ama ne oldu siyasi istikrar, ekonomik istikrar, Avrupa Birliği hedefi süreci dünyada ekonomik kriz oldu bin banka battı, Türkiye’de hiçbir şey olmadı. Bu bir sistematiktir” dedi.

Volkan Bozkır, şunları söyledi: “Dolayısıyla bizim işimize gelen her şeyi alıyoruz. Fasıl açmıyorlar, biz açtık hepsini. 28 faslı açtık, onlar 14 fasıl açtık diyorlar. Biz 28 fasıl açtık. 14 faslı da kapattık. 2 sene içerisinde bütün fasılları kapatmış olacağız. Vizeler 2 buçuk sene içerisinde kalkmış olacak. Gümrük Birliği’nden ticaretimiz 150 milyar dolar, onu güncelleştiriyoruz. 300 milyar dolara çıkaracağız. Bütün bunlar Türkiye’nin yararına. Bu süreçte yararına” şeklinde konuştu.

“AB’NİN TÜRKİYE’Yİ ALMAMA LÜKSÜ YOK”

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin diğer ülkelere benzemediğini vurgulayan Bozkır, “Bu ilişki bir ağabey-kardeş, öğrenci-öğretmen, amir-memur ilişkisi değildir. Bu ilişki AB ile Türkiye arasında eşit bir ilişkidir. Öyle başka ülkelere davrandığı gibi Türkiye’ye davranamaz kimse. Biz bunu böyle dediğimiz için belki yavaş yürüyor. Yavaş yürüsün, hızlı yürüsün bizim Türkiye ile ilişki böyle yürür. Dolayısıyla bizim dediğimiz noktaya onlar gelecek, biz de buluşma noktasına doğru hızla ilerliyoruz. O noktaya gelmiş bir Türkiye’yi, genç nüfusu ile enerji yollarını kontrol eden bir Türkiye, güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip, Türkiye’yi almama lüksü yok” diye konuştu.

Bir kadının Alevi açılımıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine Bakan Bozkır, seçimden sonra sürece yönelik çalışmaların süreceğini açıkladı. Fenerbahçeli olduğu öğrenilen Bakan Bozkır, Galatasaray forması giydirilmiş bir bebek ve kadınlarla da fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.