Bakan Canikli: “Türkiye Bugün Tek Parça Olmayabilirdi”

Bakan Canikli: “Türkiye Bugün Tek Parça Olmayabilirdi”

Partisinin Muğla il danışma meclisi toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bugün AK Parti dışında bir parti iktidarda olsaydı Türkiye tek parça halinde olmayabilirdi" dedi.

- Partisinin Muğla il danışma meclisi toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bugün AK Parti dışında bir parti iktidarda olsaydı Türkiye tek parça halinde olmayabilirdi" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, İl Başkanı Nihat Öztürk, ilçe başkanları ve partinin yetkili organları katıldı. Toplantıda konuşan Baka Canikli, “Türkiye bütün bölgenin ve bütün coğrafyanın en cazibe merkezidir. Çevremizde yaşanan bütün bu olaylara ve sıkıntılara rağmen, başka bir takım planlı ve önemli bir bölümü de küresel ölçekli organizasyonlara rağmen, Türkiye hem en küçük bir asayiş problemi yaşamadan, tek parça olarak, en önemlisi de bu, hayatiyetini devam ettiriyor. Bütün samimiyetim ile şunu söyleyeyim. 12 yıllık süreçte AK Parti kadroları yerine geçmişte denenmiş bildiğimiz siyasi partiler tarafından Türkiye yönetilseydi, çok büyük bir ihtimalle Türkiye bugün mevcut coğrafyasını koruma imkânına sahip olamazdı. Bunu çok açık ve net bir şekilde söylemek mümkün. Yani ne Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ile ne de Sayın Bahçeli’nin MHP’si ile, onların yönetim anlayışı ile, olaylara bakışları ile Türkiye’nin tek parça olarak tutunması bugün kesinlikle mümkün değildi. Türkiye bugün bu kadrolar tarafından yönetilmemiş olsaydı, muhtemelen Türkiye bugün çok başka şeyleri tartışıyor olabilirdi. Bütün bu olaylar yaşanırken Türkiye’yi tek parça olarak tutabilmek çok büyük başarıdır” dedi.

197879 yıllarında Türkiye’de tek varil petrol kalmadığı için Türkiye’nin Suudi Arabistan’dan kredili bir varil petrol alamadığının altını çizen Bakan Canikli, “Düşünün tek varil petrol alma gücünü ve kapasitesini kaybetmiş bir Türkiye’den bu günlere geldik. Ben bunun için söylüyorum Türkiye eğer bu mantık ile yönetilmiş olsaydı, bu geçiş sürecinde, bu bölgenin yeniden şekillendirildiği Türkiye’nin tek parça olarak kalması büyük ihtimalle mümkün değildi. Bugün Türkiye dünyanın en fakir ülkelerine ve fakir topluluklarına karşılıksız 3,5 milyar dolar yardım yapıyoruz. Kredili bir tanker petrol alamayan Türkiye’den her yıl 3,5 milyar dolar yardım yapan bir Türkiye’ye...” dedi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kobani için meclisten ayrı bir tezkere geçirilmesi görüşünü de eleştiren Canikli, “Sayın Kılıçdaroğlu’na bıraksak, askerlerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Kobani’ye sokacak. Binlerce, onbinlerce askerimiz Kobani’ye girecek. Peki ne olacak sonra? Ondan sonra taraf olacağız. Oradaki savaş taraf olacağız. 900 km. sınırımız var, saldırının nereden geldiği belli olmayacak. Korktuğumuz falan yok. Ama özgürlüklerimiz ve bağımsızlığımız için bu asil milletin askerleri geçmişte bunu başardılar. Bunu defalarca ispat ettiler. Bundan yana problemimiz yok. Özgürlüğü için seve seve canını veren bu vatanın evlatları var. Tarihimizin sayfaları bunlarla dolu. Bu kadrolar dışında şu anki siyasi partiler tarafından Türkiye yönetilmiş olsaydı eğer, bu kafa ile bu anlayış ile inanın Türkiye tek parça olarak hayatiyetini devam ettirmesi herhalde mucizelere kalırdı” dedi.

BAKAN CANİKLİ: “TÜRKİYE BUGÜN TEK PARÇA OLMAYABİLİRDİ”

BAKAN CANİKLİ: “TÜRKİYE BUGÜN TEK PARÇA OLMAYABİLİRDİ”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum