Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da İş Adamları İle Bir Araya Geldi

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da İş Adamları İle Bir Araya Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, iş adamalarından 1 Kasım seçimlerinde partisine destek isteyerek, “Daha önce biz ekonomide ‘3 İ’ prensibini dikkate alırdık. Birinci ‘İ’ istihsal yan...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, iş adamalarından 1 Kasım seçimlerinde partisine destek isteyerek, “Daha önce biz ekonomide ‘3 İ’ prensibini dikkate alırdık. Birinci ‘İ’ istihsal yani üretim. İkinci ‘İ’ istihdam. Üçüncü ‘İ’ ihracat. Şimdi artık son zamanlarda bir ‘İ’ daha istikrar diye dördüncü ‘İ’yi ilave etmek lazım” dedi.

Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen iş adamları ile buluşma yemeğine katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen yemeğe çok sayıda iş adamının yanı sıra ekonomi alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileri, AK Parti Milletvekili adayları, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve davetliler katıldı. Bakan Eroğlu, yemeğin yapıldığı salona girdikten sonra tek tek masaları dolaşarak misafirlere hoş geldin diyerek, sohbet etti. Yemeğin ardından kürsüden iş adamlarına seslenen Bakan Eroğlu, 7 Haziran’dan son Türkiye’de bir hükümet olmamasının acısını herkesin, bütün milletin yaşadığını belirtti. Bu acıyı en çok yaşayanın iş adamları ve sanayiciler, ticaret erbabı olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “O bakımdan inşallah bundan sonraki 1 Kasım’daki seçimde millet bunu fark etti. Allah nasip ederse tek başına iktidara millet AK Parti’yi getirecektir, ben buna yürekten inanıyorum. Tabi bu arada 7 Haziran’a giderken neler oldu? 7 Haziran’da tek başına iktidara gelmemek için 7 tane şer güç gece gündüz çalıştı. Yani biz AK Parti olarak sadece muhalefet partileri ile mücadele etmedik. İçeride ve dışarıda tüm şer güçler tek başına iktidar Türkiye’de olmasın, koalisyon dönemleri tekrar Türkiye’de yaşansın diye gayret etti. Bunun tabi tarihi sebepleri var. Türkiye pek çok ülkeyi rahatsız ediyor ta Osmanlı’dan bu yana. Dolayısı ile Türkiye üzerinde hep bir takım oyunlar oynanıyor, bu yeni değil. Batı ittifak halinde Şark meselesi adıyla plan, hile ve desiseler uygulamaya başladı” dedi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE BÜTÜN ŞER GÜÇLER BİRLEŞTİ KOALİSYON OLSUN İSTİYORLARDI”

Bakan Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz Osmanlı’nın yıkılması, arkasından İstiklal Harbi. Şimdide özellikle AK Parti ile birlikte milletimizin başı daha dik oldu. Ekonomimiz güçlendi, G20 ülkeleri arasına dahil olduk. Hatta bu yıl G20 zirvesine ev sahipliği ve dönem başkanlığı yapıyoruz. 2 yıl önce Mayıs ayında IMF’ye olan bütün borç ödenince batı dikkatini daha da Türkiye’ye yönlendirdi. Önce hükümeti yıpratmak için ‘Gezi’ hadisesini çıkarttılar. Baktı olmadı, çünkü dirayetli bir o zaman Başbakandı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan vardı, gerçekten dirayetli bir şekilde direndi. Bu sefer 17-25 Aralık ‘paralel yapısı’nı devreye soktular. Neticede paralel yapıya pek çok ülkenin ajanları, istihbarat teşkilatları sızdı. Bir takım talimatlarla Türkiye’nin aleyhine bir ihtilal yapmak için harekete geçtiler ama o başkalarının bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var, o da tutmadı. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü keselim’ diye birleşti bütün partiler ama Allah’a şükürler olsun ilk turda Cumhurbaşkanımız seçildi milletin iradesi ile. Bunun üzerine yeni bir harekat başladı. Hedef neydi? 7 Haziran seçimlerinde bütün şer güçler birleşti, koalisyon olsun istiyorlardı. AK Parti tek başına iktidara gitmesin. Hatta CHP Genel Başkanı bile ‘oylarımızın bir kısmını HDP’ye vereceğiz’ demiş. Bunu Adnan Menderes Havalimanı’nda İzmir’de duyanlar var.”

“MESELE TAMAMEN BİR MİLLET MESELESİ HALİNE GELDİ”

Konuşmasında koalisyon hükümetlerinin getirdiği zorlukları hatırlatan ve 1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yapan Bakan Eroğlu, “Neticede değerli kardeşlerim koalisyonlar gerçekten zor büyümenin tamamen aşağı doğru gittiği bir yaşanıyor. Dolayısı ile bakın bu mesele artık AK Parti meselesi olmaktan çıktı. Mesele tamamen bir millet meselesi haline geldi. Çünkü tekrar biz IMF’ye el avuç açacaksak, enflasyon canavarı hortlayacaksa, faiz lobisi tekrar nakit kredi yokluğundan dolayı hazine borçlanacak, faiz lobisi faizleri arttırarak gene yüzde 63 faizle borçlanacak günler istemiyorsak millet meselesi. İşsizliğin artmasını, neticede ekonominin dağılmasını istemiyorsak, Türkiye’nin büyümesini istiyorsak mutlaka hep birlikte 1 Haziran’da gereken cevabı vermemiz gerekir. Daha önce biz ekonomide 3 İ prensibini dikkate alırdık. Daha önce biz ekonomide ‘3 İ’ prensibini dikkate alırdık. Birinci ‘İ’ istihsal yani üretim. İkinci ‘İ’ istihdam. Üçüncü ‘İ’ ihracat. Şimdi artık son zamanlarda bir ‘İ’ daha istikrar diye dördüncü ‘İ’yi ilave etmek lazım. Dolayısı ile sizlerden bunu istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından toplantıya katılan iş adamlarının görüş ve önerilerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.