Bakan Eroğlu, Aydın’a 61 Milyonluk Yatırım Kazandırdı

Bakan Eroğlu, Aydın’a 61 Milyonluk Yatırım Kazandırdı

Aydın’da 61 milyon TL’lik beş yatırımın temel atma ve açılış törenini gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Biz söz verirken, vatandaş ve millet bizden noter senedi istemez. Başkalarının noter senedine inanılmaz ama milletimiz

Aydın’da 61 milyon TL’lik beş yatırımın temel atma ve açılış törenini gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Biz söz verirken, vatandaş ve millet bizden noter senedi istemez. Başkalarının noter senedine inanılmaz ama milletimiz bizim sözümüze inanır” dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Karacasu Barajı Gövde ve Dolusavak Yükseltilmesi İnşaatı, Yenipazar-Dalama Sulaması Yenileme ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini attı. OGM tarafından inşa edilen Kuşadası Karaoluk Yangın Gözetleme Kulesi’ni de hizmete açan Bakan Eroğlu’na Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Bakanlığın üst bürokratlarıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri eşlik etti.

AK Parti hükümetlerinin vatandaşa hizmet için gece gündüz mücadele ettiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, “Biz söz verirken, vatandaş ve millet bizden noter senedi istemez. Başkalarının noter senedine inanılmaz ama milletimiz bizim sözümüze inanır. Fark bu işte, onun için milletimiz bizi seviyor. Çünkü biz ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ düsturuyla hareket ediyoruz. Çünkü biz millet sevdalısıyız, onlara hizmet etmenin aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Farkımız bu. Çünkü biz milletin içinden çıktık. Ege Bölgesi’nde 25 milyar TL’lik 4 bin 547 tesisi 2019 yılının sonuna kadar tamamlayacağız. Bu bizim sözümüz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Siz ne isterseniz yaparız, yeter ki talep edin. Temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız 31 milyon TL’lik 5 yatırımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreninin sonunda orman köylülerini kalkındırmak için 15 aileye süt sığırcılığı kapsamında Orköy ve 243 aileye de gelir getirici tür ağaçlandırma sertifikalarını dağıttı. Bakan Eroğlu’nun temelini attığı ve açılışını yaptığı 5 tesisin yatırım maliyeti 61 milyon TL olarak açıklandı. Temeli atılan tesisler ile 51 bin dekar zirai arazinin sulaması yenilenecek, 4,85 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe ve 1 mahalle taşkın zararlarından korunacak.

2012-2016 YILLARI ARASINDA AYDIN’A TOPLAM 115 MÜJDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın programı çerçevesinde ayrıca 2 Kasım 2012, 27 Nisan 2013, 7 Şubat 2014 ve 16 Ekim 2015 tarihlerinde Aydınlılara verdiği 105 müjdeye ilave olarak 13 milyon TL’lik yatırım bedeline sahip 10 müjde daha verdi. Böylece 2012’den beri Aydın’a verilen müjde sayısı 115'e yükseldi.
Bakan Eroğlu’nun Aydınlılara verdiği müjdeler arasında Büyük Menderes Nehri’ne kurulacak hareketli bariyer sistemi, ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, bal ormanı, yol yapımı ve Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş yolu düzenlemesi ve kuş gözlem kulesi yapılması gibi çalışmalar yer alıyor.

20160206aw652677_01.jpg20160206aw652677_02.jpg20160206aw652677_03-(1).jpg20160206aw652677_04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.