Bakan Eroğlu’ndan Cizre Açıklaması:

Bakan Eroğlu’ndan Cizre Açıklaması:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cizre’de bölücü örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak, “Herkesin, ülkemiz üzerinde oynan bu kirli oyunu görmesi gerekiyor. Dün...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cizre’de bölücü örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak, “Herkesin, ülkemiz üzerinde oynan bu kirli oyunu görmesi gerekiyor. Dün ülkemiz toprakları üzerinde hesapları olanların, bugün de aynı oyunu sahneye koyduklarını görüyoruz. Biz 79 milyon kardeşiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz ve 94. Zafer Haftası kutlama törenleri kapsamında Afyonkarahisar Kocatepe’de gerçekleştirilen törenlere katıldı. Tören öncesi Bakan Eroğlu, Ankara’dan aldıkları bayrağı İzmir’e götüren ve Kocatepe’ye gelen bisiklet grubunu uğurladı. Uğurlamada Bakan Eroğlu, bisikletçileri Anıtkabir’den getirilen Türk bayrağını öperek teslim etti. Hayli renkli görüntülerin yaşandığı uğurlamada Bakan Eroğlu bisiklete binerek ve dev Türk bayrağını protokol üyeleri ile birlikte açarak basın mensuplarına pozda verdi. Uğurlamanın ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler törene geçti.

Gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz’un Türk milletinin tarihindeki önemine vurgu yaptı. Bu zaferin hiç şüphesiz ki sadece askeri bir zafer olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, aynı zamanda aziz milletin onca yokluk ve yoksunluk içinde, eşsiz bir iman ve azimle vermiş olduğu büyük bir mücadelenin de zaferi olduğunu kaydetti.

“Bütün milletimize, vatansever ordu ve emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum”

Konuşmasında daha sonra 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

“Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğini bir kere daha muhteşem bir şekilde bütün dünyaya göstermiştir. 40 yıllık sinsi ve hain FETÖ planı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, 79 milyon asil milletimizin kahramanlığı, vatansever ordu ve emniyet mensuplarımızın kararlılığı sayesinde bertaraf edildi. Aziz milletimiz alçak FETÖ terör örgütü ile harici ve dahili işbirlikçilerinin darbe girişimine geçit vermemiş ve demokrasi düşmanları karşısında dimdik durarak Çanakkale ve İstiklal Harbi şehitlerinin torunu olduğunu ispatlamış, onlar da tıpkı dedeleri gibi destan ve tarih yazmışlardır. Eğer bu darbe girişimi maazallah başarılı olmuş olsaydı Türkiye bugün Suriye gibi olup iç karışıklıklarla boğuşuyor olacaktı. Onların bu hain girişimin önlemede büyük payı olan 79 milyon kahraman milletimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Tabi bu konuda bütün siyasi partilere bütün milletimize, vatansever ordu ve emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”

“Akan kanın bir an önce durmasını da yürekten temenni ediyorum”

Konuşmasında daha sonra Cizre’de gerçekleştirilen ve çok sayıda şehit ve yaralının olduğu terör saldırısı olayına da değinen Bakan Eroğlu, “Son günlerde artan şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Maalesef bugün de Cizre’de hain terör örgütü gerçekten yüreğimizi dağlattı. 8 şehidimiz pek çok yaralımız var. Tabii şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun. Esasen dün de Afyonkarahisar’da bir şehidimiz vardı. Onu Cenab-ı Allah’ın rahmetine uğurladık. Tabi bu akan kanın bir an önce durmasını da yürekten temenni ediyorum. Herkesin, ülkemiz üzerinde oynan bu kirli oyunu görmesi gerekiyor. Dün ülkemiz toprakları üzerinde hesapları olanların, bugün de aynı oyunu sahneye koyduklarını görüyoruz. Biz 79 milyon kardeşiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” ifadelerine yer verdi.

Yüzbaşı Agah Efendi şehitliğinde de tören düzenlendi

Bakan Eroğlu, buradaki törenin ardından protokol üyeleri ile birlikte Kocatepe yakınlarında bulunan ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Agah Efendi şehitliğinde gerçekleştirilen törene katıldı. Bakan Eroğlu buradaki törende anıta çelenk koyduktan sonra şehit mezarlarını ziyaret etti.

Gerçekleştirilen törenlere, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.