Bakan Kaya, Suriye sınırındaki üs bölgesinde konuştu

Bakan Kaya, Suriye sınırındaki üs bölgesinde konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suriye sınırındaki Soylu üs bölgesinde Mehmetçiğe hitaben yaptığı konuşmada, "Terörle mücadele sağladığınız üstün başarıyla da her türlü takdi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suriye sınırındaki Soylu üs bölgesinde Mehmetçiğe hitaben yaptığı konuşmada, "Terörle mücadele sağladığınız üstün başarıyla da her türlü takdiri de hak ediyorsunuz" dedi.

Bakan Kaya, Gaziantep programı kapsamında Suriye’nin Cerablus kentine komşu olan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan ve sınır kapısına 10 kilometre uzaklıktaki Soylu Sınır Tabur Komutanlığını ziyaretinde Mehmetçiğe hitaben konuştu. 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor’un da eşlik ettiği Bakan Kaya, askerlerle yediği yemeğin ardından yaptığı konuşmasında, verdikleri hizmetler nedeniyle Mehmetçiğe minnet ve şükranlarını sundu. Kaya, "Ülkemiz için yaptığınız eşsiz hizmetler nedeniyle minnet ve şükranlarımı sunmak işitiyorum. Bu ülke ve bu millet siz kahraman askerlerimiz sayesinde ayağa kalktı. Sultan Alparslan’dan başlayarak, Osman Gazilere, Fatihlere, Yavuzlara ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’lere kadar uzanan büyük ve kutlu mücadele zincirimizin son halkası sizlersiniz. Sınırlarımızda vatanımızı koruyan, şehirlerde dağlarda terörle amansız bir şekilde mücadele yürüten her kahraman askerimiz, her kahraman polisimiz, bizim bu vatan topraklarımızdaki ebedi varlığımızın yegane teminatı. Biz bu ülkenin 80 milyon vatandaşımızın her biri erkeği ile kadını ile genci ve yaşlısıyla bu vatana hizmet etmeyi şeref olarak gördüğümüz için bu topraklar bizlere bin yıldır vatan kılınmıştır. Ama sizler sayesinde, şehit ve gazilerimizin bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıkmaya hep birlikte devam edeceğiz inşallah. Bu onurlu mücadelenizde, annelerimiz, babalarımız, 80 milyon Türkiye, her zaman dualarıyla sizlerin yanında. Bunları bilmenizi istiyoruz. Bu millet düşmana göz açtırmayan siz kahraman Mehmetçiklerimize her zaman minnettar" dedi.

Mehmetçiğin sınırda tuttuğu nöbetin yanı sıra polis ve askerlerin Güneydoğu’da da terörle mücadele yürüttüğünü hatırlatan Bakan Kaya, "Burada görev yapan her bir Mehmetçik, sınırlarımızı koruyan hudut kartallarımızsınız adeta. Sizlerin vatan nöbetinde göstermiş olduğunuz üstün cesaret ve ortaya koyduğunuz kahramanca mücadele takdire şayan. Adeta dosta güven düşmana korku salıyorsunuz. Terörle mücadele sağladığınız üstün başarılarla da her türlü takdiri de hak ediyorsunuz. Devletimiz sizler sayesinde tüm terör örgütleri ile amansız bir şekilde, azim ve kararlıkla mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadele topraklarımızda tek bir terörist kalmayana kadar devam edeceğiz. Sizlerin şehit ve gazilerimizden devraldığınız kutsal emaneti layıkıyla taşıyacağınızdan eminim. Vatan için mücadele eden kahraman Türk ordusunun kahraman mensuplarını sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Askerle vedalaşan Kaya, Soylu üs bölgesinden ayrılarak, Nizip Barınma Merkezi’ne hareket etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.