Bakan Nabi Avcı: “Milletimiz Dilimizi Ve Kültürümüzü Kendi Menfaatlerine Kullananların Karanlık Yüzünü Artık Görmüştür”

Bakan Nabi Avcı: “Milletimiz Dilimizi Ve Kültürümüzü Kendi Menfaatlerine Kullananların Karanlık Yüzünü Artık Görmüştür”

Yunus Emre Enstitüsü tarafından ‘İnsan ve Türkçe’ temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Bayramı coşkuyla kutlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, “Milletimiz y...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından ‘İnsan ve Türkçe’ temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Bayramı coşkuyla kutlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, “Milletimiz yıllardan beridir dilimizi ve kültürümüzü kendi menfaatlerine kullananların karanlık yüzünü görmüştür” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü olarak bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu çalışmasının finali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Ülker Sport Arena’da düzenlenen 2’nci Uluslararası Türkçe Bayramıyla taçlandırıldı. İnsan ve Türkçe temasıyla düzenlenen 2’nci Uluslararası Türkçe Bayramı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Görsel şölenler eşliğinde kutlanan Türkçe Bayramına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş katıldı. Türkçe Bayramı kapsamında gerçekleştirilen yaklaşık bir saatlik görsel şölende 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi vurgusu yer yer katılımcıları duygulandırırken, yer yerde gururlandırdı.

“Milletimiz dilimizi ve kültürümüzü kendi menfaatlerine kullananların karanlık yüzünü görmüştür”

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına katılarak konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Dünyanın birçok ülkesinde dilimizin ve kültürümüzün çanağını tutuşturmak için gelen aziz okutmanlarımızı, aziz dilimiz Türkçe’mizin illegal yapılara teslim edilemeyecek kadar mukaddes bir emanet olduğunu bugün bir kez daha bizlere gösterdiler. Milletimizin bütün evlatları vatanını, bayrağını, mukaddesatı olduğu gibi dilini ve kültürünü de bizzat kendisi korumaya devletimizle el ele vererek tanıtmaya ve yüceltmeye muktedirdir. Milletimiz yıllardan beri şahsi menfaatlerine dilimizi ve kültürümüzü dahil eden karanlık mihrakların yüzünü çok net bir şekilde görmüştür” dedi.

“Zor günlerimizde bizimle beraber olan siz öğrenciler misafir değil, artık bizim evlatlarımızsınız”

“Ülkemizin zor günlerinde bizimle beraber olan öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır” diyen Bakan Avcı, “Ülke olarak çok önemli bir badireyi atladığımız şu günlerde hiç korkmadan, hiç çekinmeden ülkemize gelen meydanlarda bizimle birlikte demokrasiye ve Türkiye’ye sahip çıkan, bizi kültürümüzü, dilimizi daha yakından tanımak isteyen siz değerli öğrencilerimize şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Sizler artık birer misafir değil bu ülkenin evladısınız. Gönül dilimiz Türkçeyi bilmenin, kültürümüzü tanımanız sizlere hayatınız boyunca çok önemli kapılar açacağına içtenlikle inanıyorum” diye konuştu.

“Kutladığımız Türkçe Bayramı teröre verilen en güzel cevaptır”

Türkçe Bayramının teröre verilmiş en güzel cevap olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, “Bugün kutladığımız Türkçe Bayramı aynı zamanda teröre verilmiş en güzel cevaplardandır. Çünkü, terör gündelik hayatımızı, bu türden faaliyetlerimizi sekteye uğratmak ve itibarsızlaştırmak içinde faaliyet gösteriyor. Buna verilecek en güzel cevap biz sana rağmen güzel işler yapmaya, hayırlar işlemeye devam edeceğiz demektir. Bugün burada bu işlevi birlikte yapıyoruz. Bize bu imkanı veren Cenabı Hakka şükürler olsun. Şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.