Bakan Sarıeroğlu’ndan kadına şiddet tepkisi

Bakan Sarıeroğlu’ndan kadına şiddet tepkisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2’nci Başkanı Sevilay Çete Kale’nin 4 kişi tarafından kaçır...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2’nci Başkanı Sevilay Çete Kale’nin 4 kişi tarafından kaçırılıp dövülmesine tepki göstererek, “Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bu tarz şeylerin tüm kadınlar olarak karşısında olacağız. Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, kadın dayanışması içerisinde bir sıkıntı yaşayan hemcinsimize elini uzatmış birisine şiddet uygulanmasının herkes tarafından kınanması gerekiyor. Olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları tarafından kentteki bir otelde düzenlenen “Kadınlar Konuşuyor” isimli toplantıda konuşan Bakan Sarıeroğlu, kadınların iş ve siyaset hayatında daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarını kaydederek, "İş hayatında yönetim kademelerindeki kadın sayısını artırmak, kadınlarımızın sıkıntılarına daha iyi cevap verme, yoğun bir şekilde işe girişlerini sağlama ve yeni niteliklerle donatma noktasında çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kadınların daha iyi yerlere gelmesinin sadece devlet ve siyaset eliyle ulaşılabilecek bir hedef olmadığına dikkat çeken Bakan Sarıeroğlu, “Bu ancak tüm toplum kesimlerinin ortak bir bakış açısıyla, çabasıyla olabilecek bir şey ve en önemlisi zihinsel dönüşümle olabilecek bir şey. Bunda iyi aşamaya geldik. Son zamanda yaptığımız düzenlemeler toplumsal alanda ciddi farkındalık oluşturdu. Mücadele ve çalışmalar henüz kadınlar açısından bitmedi. Engelleri ortadan kaldırmak için hareket etmek zorundayız. İnşallah başaracağız diye inanıyorum” diye konuştu.

“230 bin kadın işe girdi”

Bakan Sarıeroğlu, yaptıkları çalışmalara ilişkin şunları aktardı:

“Anayasada değişiklik yaptık, eşitlik ilkesini güçlendirdik. Pozitif ayrımcılıkla ilgili hükümler ekledik. Medeni kanundan ceza kanununa kadar, aile mahkemelerinin oluşturulmasına kadar yasal düzenlemeler yaptık. Yüzde 33’lere ulaşmış iş gücüne katılım gücüne sahibiz. İstihdam oranında hızlı artış trendini yaşıyoruz daha da artması için elimizden gelen çabayı gerçekleştireceğiz. Çocuk bakım yükümlülüğünün daha azalması için kanuni düzenleme yaptık. Doğum öncesi sonrası izinler Avrupa’da bile en yüksek oranlarda. Kadınların iş hayatından uzaklaşmasına neden olan temel etkenlerden biri doğum sonrası. Doğum sonrasında iş hayatından kopmasınlar diye yıllık izinleri doğum izinlerinden sonra esnek olarak çalışabilme, yarı zamanlı çalışıp 2, 4, 6 ay süreyle tam zamanlı maaş almalarını sağlama çalışmaları yaptık. Engelli çocuğu olan kadınlarımızın erken emeklilik olanağına sahip olmasıyla, engelli çocuğu olup iş hayatından ayrılmamasıyla ilgili düzenlemeleri devreye soktuk. Ocak-Ağustos döneminde 230 bin kadını işe yerleştirdik. İlk 8 ayda 2 bin 367 kadınımız Adana’da meslek edindirme kurslarına katıldı. Bin 91 kadın girişimcilik eğitim programına katıldı. Bin 633 kadın da İŞKUR tarafından toplum yararına çalışma programında 6 ya da 9 ay süren çalışma hayatındaki faaliyetlere katıldı.”

“Olayın takipçisi olacağız”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2’nci Başkanı Sevilay Çete Kale’nin 4 kişi tarafından kaçırılıp dövülmesine de tepki gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

“Hem ülkemizde hem de dünyada kadın meselesi siyaset üstü, ideolojiler üstü görülen bir mesele. Ülkemizde de bu şekilde ele alıyoruz. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Her türlü şiddetin karşısındayız. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşıyoruz. Gaziantep’te dün bir dernek temsilcimizin, şiddete maruz kalan birisine destek verdiği için şiddete maruz kaldığını hep birlikte takip ediyoruz. Bunu üzüntüyle karşıladığımı ve bu tarz şeylerin tüm kadınlar olarak ortak şekilde karşısında olduğumuzu belirtiyorum. Asla kabul edilemez bir şey. Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun kadın dayanışması içerisinde bir sıkıntı yaşayan hemcinsimize elini uzatmış birisine şiddet uygulanmasının herkes tarafından kınanması gerekiyor. Kınadığımı da belirtiyorum. Olayın takipçisi de olacağız. Aynı şekilde sıkıntı, sorun yaşayan, ihtiyaç duyan, el uzatılması talebinde bulunan herkese sosyal devlet anlayışıyla, ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla yanında yer almak durumundayız, bu ilkeyle hareket etmek durumundayız.”

Toplantının sonunda Bakan Sarıeroğlu, katılımcıların sorun ve önerilerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.