Bakan Soylu’dan Karaarslan’a baskı iddiasına sert yanıt! “Açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir”

Bakan Soylu’dan Karaarslan’a baskı iddiasına sert yanıt! “Açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ davası sanığı Erkan Karaarslan’a bazı bakanların baskı yaptığı iddiasına sert yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir” dedi.

FETÖ davası sanığı Erkan Karaarslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı CHP,'li Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na karşı ifade vermesi halinde tahliye teklif edildiği iddialarının yankısı sürüyor. 

SOYLU: AÇIKLAMAYAN ALÇAKTIR, NAMERTTİR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Şu anda mevcut bir bakan" açıklamalarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunları açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir" dedi.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde katıldığı bir program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ" davası sanığı Erkan Karaarslan'a baskı yapıldığına dair açıklamalarına yanıt verdi. Soylu iddiaların suyu bulandırma çabası olduğunu ileri sürerek "Bir genel başkan, bir FETÖ'den tutuklunun beyanını 'bakanlar bu adama' baskı yaptı diye ifade edip suyu bulandırmaya çalışıyorlar. CHP'nin İstanbul adayı ile ilgili. Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir şerefsizdir. Böyle kişiliği kaybolmuş insanların siyaset içerisinde bu tip değerlendirmeler yapmasının zamanının geçtiğini düşünüyorduk. Anlıyoruz ki bu tip insanlar hââ revaçta" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aydın'da "FETÖ'nün belediye imamı" olmakla suçlanan sanık Erkan Karaarslan, Ekrem İmamoğlu ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aleyhinde ifade vermesi halinde tahliye teklif edildiğini iddia etmişti.

Erkan Karaarslan 14 Mayıs'ta Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, "Avukat görüşüne girdiğimde ceza evinde girmesi mümkün olmayan  Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

“BİLDİKLERİMİ KONUŞURSAM CHP DİYE BİR PARTİ KALMAZ”

Karaarslan’ın 14 Mart’ta beni cezaevinde ziyaret ettiğini söylediği Serhan Seyhan’da konu ile alakalı açıklama geldi. Erkan Karaarslan'ın yargılandığı FETÖ davasında kendisinin tanık olduğunu belirten Seyhan, Karaarslan’ın bildiklerini konuşması halinde CHP diye bir parti kalmayacağını, 1 milyar liralık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağını belirterek tek şartının yargılanmakta olduğu FETÖ davasından beraat etmek olduğunu söylediğini iddia etti.

KILIÇDAROĞLU: BUNU YAPANLAR İKTİDAR SAHİPLERİ

16 Mayıs'ta FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Serhan Seyhan’ın "FETÖ" sanığı Erkan Karaarslan ile görüşmesine kimin müsaade ettiğini sormuş ve “Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Şu anda mevcut bir bakan. Bir gazetecinin neden gidip içerideki tutukluyla görüşmesine izin verilir. O gazeteciyi o kişiyle kim buluşturdu? Nasıl görüşüyor bu gazeteci? Özlem Çerçioğlu kazanamasın, İmamoğlu kazanamasın diye kumpas kuruyorlar. Sizde vicdan, merhamet, adalet yok mu? Siz nasıl olur da bu insanları FETÖ’cülükle suçlarsınız? Bunları gözaltına alalım tutuklayalım, bunlar kazanmasınlar. Allah büyüktür ki bu da çıktı mahkemede dedi. ‘Bana geldiler, dediler. Bunları FETÖ’cülükle suçla, seni serbest bırakacağız. Seni paraya boğacağız. Tüm imkanı sana sağlayacağız. Gerekirse kimliğini değiştireceğiz’ diyorlar. Bunlar FETÖ taktiği zaten. Bunların onlardan farkı yok ki” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.