Bakan Tüfenkci, Gümrük Müfettiş Yardımcıları İle Bir Araya Geldi

Bakan Tüfenkci, Gümrük Müfettiş Yardımcıları İle Bir Araya Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Güneyde Suriye ile komşu olmamız hesabıyla gümrük kapılarında önlemleri çok önceden almıştık. Nitekim Halep’ten 70 bine yakın göç dalgası neticesinde kapılar...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Güneyde Suriye ile komşu olmamız hesabıyla gümrük kapılarında önlemleri çok önceden almıştık. Nitekim Halep’ten 70 bine yakın göç dalgası neticesinde kapılarımızı kontrol edebildik. Kapılarımızda gerek teknik, gerek personel anlamında gerekli takviyeyi çok önceden yapmıştık” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, göreve yeni başlayan gümrük müfettiş yardımcılarıyla bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleştirilen programda müfettiş yardımcılarına hitap eden Tüfenkci, “Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz yazılı ve sözlü sınavdan sonra arkadaşlarımız bakanlık bünyesinde görev yapmaya hak kazandı. Teftiş kurulu yapmış olduğu görev itibari ile gerek Gümrük Bakanlığı içinde, gerekse de Ankara bürokrasisi içinde köklü geleneği olan bir kurum” ifadelerini kullandı.

“GİTTİĞİNİZ YERDE BAKANLIĞIMIZIN VE HÜKÜMETİMİZİN POLİTİKALARI DOĞRULTUSUNDA TARAFSIZ OLARAK TEFTİŞLERİNİZİ YAPMIŞ OLACAKSINIZ”

“İnşallah almış olduğunuz eğitim ve stajdan sonra sizler, hem kamuyu hem de özeli denetleyebilme yetkisine hak kazanacaksınız” diyen Bakan Tüfenkci, “Gittiğiniz yerde hem mevzuatı iyi bilmeniz aynı zamanda da piyasayı iyi bilmeniz; sadece piyasayı iyi bilmenizde yetmez, gümrüklerde iş ve işleyişleri de iyi bilerek, bakanlığımızın ve hükümetimizin politikaları doğrultusunda tarafsız olarak teftişlerinizi yapmış olacaksınız. Tabi teftişler ihbar ve şikayetlerle başladığı gibi aynı zamanda bakanlığımızın her yıl düzenli olarak planladığı programlar çerçevesinde teftişlerimizi yapıyoruz” dedi.

“İNSANLARIN İŞ VE İŞLEMLERİNİ HANGİ SAİK ALTINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ NOKTASINDA EMPATİ DUYACAK ŞEKİLDE KENDİNİZİ YETİŞTİRMENİZİ İSTİYORUZ”

Göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarına tavsiyelerde bulunan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Bizim görevimiz sadece teftiş yapmak değil aynı zamanda mükellefe rehberlik yapıp, yasaya ve mevzuata uygun bir şekilde denetimi gerçekleştiririz. Bunu da sağlayacak olan sizlersiniz. 2 yıl müfettiş yardımcılığından sonra 3’üncü yıl açılacak sınavda başarı sağladığınızda müfettiş olarak üçlü kararnameyle atanacaksınız. Yetkileri tam anlamıyla kullanmanız ondan sonra olacak. Benim bakan olarak sizlere tavsiyem; sizlerin kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz. Sadece mevzuat anlamında anlamayın, insanların iş ve işlemlerini hangi saik altında gerçekleştirdiği noktasında empati duyacak şekilde kendinizi yetiştirmenizi istiyoruz.”

“HALEP’TEN 70 BİNE YAKIN GÖÇ DALGASI NETİCESİNDE KAPILARIMIZI KONTROL EDEBİLDİK”

Güney sınır kapılarındaki göç dalgalarına karşı alınan tedbirlere ilişkin bilgiler veren Bakan Tüfenkci, “Güneyde Suriye ile komşu olmamız hesabıyla gümrük kapılarında önlemleri çok önceden almıştık. Nitekim, Halep’ten 70 bine yakın göç dalgası neticesinde kapılarımızı kontrol edebildik. Kapılarımızda gerek teknik, gerek personel anlamında gerekli takviyeyi çok önceden yapmıştık. Dolayısıyla şu anda görünen kapılarımızda önemli bir sorunun olmadığıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.