Bakan Veysel Eroğlu: Fidanların Boyu 150 Santimetreye Ulaştı

Bakan Veysel Eroğlu: Fidanların Boyu 150 Santimetreye Ulaştı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, Simav’da dikilen fidanların boyu 150 santimetreye kadar ulaştı.Bakanlık tarafından 2007 yılında Kütahya Simav’da meydana gelen orma...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, Simav’da dikilen fidanların boyu 150 santimetreye kadar ulaştı.

Bakanlık tarafından 2007 yılında Kütahya Simav’da meydana gelen orman yangınında zarar gören ve yeniden ağaçlandırılan 3 bin 700 dekarlık alandaki fidanların boyu 150 santimetreye ulaştı.

2007 yılında çıkan orman yangını neticesinde 3 bin 700 dekar karaçam ormanı yanarak zarar görmüştü. Yangından sonra ilk olarak söz konusu saha boşaltılarak gençleştirme çalışmalarına başlandı. Tohum elde etmek için yapılan çalışmaların ardından aynı yıl Ekim ayından itibaren 120 ton kozalak toplatıldı ve bu kozalaklardan 2,5 ton tohum elde edildi. Elde edilen tohumlar, olası böcek zararına karşı ilaçlanarak 3 bin 654 dekarlık alana çizgide tohum ekim yöntemiyle ekildi. Geri kalan 60 dekarlık sahada ise deneme amacıyla makineli toprak işlemesi ve çizgide tohum ekimi yapılarak, 12 bin adet sedir ve karaçam fidanı dikildi.

2009 ve 2015 yılları arasındaki dönemde görevli personeller tarafından fidanlarda tamamlama, sürgün kontrolü, diri örtü ile mücadele, dikenli tel-çit ihata tamiri, fidanlarda seyreltme işlerini kapsayan kültür bakım çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmalar neticesinde ormanlık alana ekim ve dikim yoluyla getirilerek bakımları yapılan fidanlar sağlıklı bir şekilde büyüdü ve boyları 150 santimetreye kadar ulaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ülkemizin neresinde olursa olsun orman yangını neticesinde zarar gören alanları aynı yıl ağaçlandırma sezonunda ağaçlandırıyoruz. Simav’da da zarar gören alanı aynı sene ağaçlandırmaya başladık ve yaptığımız gayretli çalışmaların meyvesini alıyoruz. Yeniden ağaçlandırdığımız bölgedeki fidanlar 150 cm’ye kadar ulaştı bu bizim için büyük bir başarının göstergesidir. Bundan sonrada bu faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.