Bakan Yıldız: “Bazı Vaatler Ülke İnsanının Zekasına Saygısızlık”

Bakan Yıldız: “Bazı Vaatler Ülke İnsanının Zekasına Saygısızlık”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın ziyareti kapsamında Söke ilçesinde de temaslarda bulunurken, "Bazı vaatler ülke insanının zekasına saygısızlık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın ziyareti kapsamında Söke ilçesinde de temaslarda bulunurken, "Bazı vaatler ülke insanının zekasına saygısızlık" dedi.

Söke Ticaret Odası’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı karşılamak üzere Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Emre Furat, Söke Ticaret Odası meclis üyeleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin başkanları hazır bulundu. Bakan Yıldız’ın Söke Ticaret Odası ziyaretinde AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, milletvekili adayları ve ilçe yöneticileri de yer aldı.

Söke Ovası’nın elektrik enerjisine ihtiyacından söz ederek konuşmasına başlayan Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, “Sanayi elektriğinde ulusal tarifeden bölgesel tarifeye geçme talebimiz var. Taleplerimizi bir araya getirip bir dosya halinde Sayın Bakanımıza sunuyoruz. Taleplerimizin değerlendirilmesi ve sorunlarımızın çözüme kavuşmasını rica ediyoruz” dedi. Anya, konuşmasının ardından taleplerinin yer aldığı dosyayı Bakan Yıldız’a takdim etti.

“Bakanımızı ilimizde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunuzu ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Erol Ayyıldız ise “Enerji, dünyayı ayakta tutan bir konu. Enerji Bakanlığı yaptığı ve ilimizi yoğun programı arasında zaman ayırdığı için şahsım ve ilimiz adına teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğu performans ve kendisinin iştigal ettiği alan itibariyle, insanın vücudunda kan neyse Türkiye için enerji de o. Dolayısıyla göze pek görünmese de enerjiyi yokluğunda anlıyoruz. Aydın iline 300 milyon TL jeotermal geliri hem de diğer alanlarda yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaptığı gezinin sadece 7 Haziran seçimiyle alakalı olmadığını, enerji ve iletim hatlarında uzman ekibiyle birlikte gezdiğini belirten Bakan Taner Yıldız, “Türkiye’de hiçbir soruna bugüne kadar kayıtsız kalmadık. Söke’de bana iletilen sorunlara da kayıtsız kalmayız. Bizler var olanı paylaşıyoruz. O yüzden ciddi bulmadığımız vaatlerin yalnızca ülkemizde insanımızın zekasına saygı duymamakla kalmayıp, aynı zamanda siyasetin saygınlığının azaltılması anlamında da çok ciddi bir yanlış olarak görüyorum. Bizler dürüst, samimi ve açık olmamız lazım. Ne varsa onu konuşuyor olmamız lazım. İstikrar iktidar partisinin işi ama siyasi istikrarın korunması tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin, sanayicilerin, tüccarların, akademisyenlerin, sanat dünyası gibi birçok kesimin işidir. Gelişmiş ülkelerde seçim kampanyalarında onun yaptığını ben yıkacağım diye yola çıkmazlar. O beş yapmış, ben 10 yapacağım diye giderler. O yüzden Türkiye’deki siyaset tarzının değiştirilmesi, hem de dürüstlüğün daha açık şekilde tesis edilmesi anlamında her birimizin gayret göstermesi gerekiyor. Bizler sanayicilerimiz ve ticaret odalarımıza müteşekkiriz. Türkiye siyaset hayatına duymuş oldukları güvenden, yapmış oldukları yatırımlardan dolayı. İnşallah kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Bunun için gayret ediyor ve çabalıyoruz” diye konuştu.

Bakan Yıldız’a, Söke Ticaret Odası tarafından Söke’nin yöresel ürünlerinden oluşan hediyelerin yanında, Yüksel Seramik tarafından hazırlanan bir pano da hediye edildi. Bakan Yıldız daha sonra Cuma namazını kılmak üzere Söke merkez Kocacami’ye geçti. Yıldız, namazın ardından Söke’den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.