Bakan Zeybekci, Adnan Menderes’i Andı

Bakan Zeybekci, Adnan Menderes’i Andı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, darbeyle devrildikten sonra idam edilen merhum Adnan Menderes’in demokrasi şehidi olduğunu söyledi.E

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, darbeyle devrildikten sonra idam edilen merhum Adnan Menderes’in demokrasi şehidi olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İmam Hatip Ortaokulu’nun Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan konferans salonunun açılış törenine katıldı. Törene Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kapıda öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Zeybekci bir süre öğrenciler ile muhabbet etti. Daha sonra konferans salonunun açılışını yapan Zeybekci, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuştu.

55 yıl önce gerçekleşen 27 Mayıs darbesiyle ilgili konuşan Bakan Zeybekci, "27 Mayıs 1960’da bu milletin iradesi ile bu ülkeye hizmet etmek üzere yola çıkmış olan ve sonra da şehit edilen Adnan Menderes’i ve arkadaşlarının şehadete yürüyüşlerinin başlangıcıdır bugün. Ben onları anmadan, sizlerden bu demokrasi şehitleri için dua istemeden geçemem. Minik yavrularımızın duaları bu ülke için demokrasimiz için şehit olanlara bir Fatiha yollayalım" dedi. Öğrenciler ve salonda bulunanlar Fatiha suresini okudu.

Bakan Zeybekci ayrıca, belediye başkanlığından bugüne okula eğitime her zaman destek verdiklerini belirterek bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından bazı öğrencilere bisiklet hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.