Bakan Zeybekci: “Fetö Üyeleri Milletin Önünde Yargılanacak”

Bakan Zeybekci: “Fetö Üyeleri Milletin Önünde Yargılanacak”

Memleketi Denizli’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin milletin önünde yargılanacağı...

Memleketi Denizli’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin milletin önünde yargılanacağını belirterek, “Onları öyle bir hapislerde, hücrelerde yargılayacağız, çürüteceğiz ki yeminle söylüyorum keşke geberip de kurtulsaydık diyecekler” dedi.

Darbe girişimine karşı Denizlili vatandaşların demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Denizlililer birlik ve beraberlik içinde ‘Darbeye hayır’ demeye devam ediyor. Çınar Meydanı’nda 15’inci gününe girilen demokrasi nöbetine Denizliler ilk günkü aşkla sahip çıktı. Yüksek hava sıcaklığı nedeniyle gündüz alana gelemeyen vatandaşlar, havanın kararmasıyla birlikte ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle meydanı doldurdukları görüldü. Mesai bitiminin ardından aileleriyle demokrasi nöbetine koşan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Çınar Meydanı’nı kırmızı beyaza boyadı. Demokrasi nöbetinde vatandaşlara Ekonomi Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler eşlik etti.

“O hainleri milletin mahkemelerinde yargılayacağız”

Gecede vatandaşlara seslenen Bakan Zeybekci, demokrasi nöbetine ilk günkü gibi sahip çıkan Denizlilere teşekkür etti. Türk milletinin dünyada başka milletlerin yapamadığını her zaman yapabildiğini belirten Zeybekci, “Dünyada kimsenin yapamadığı bir demokrasi destanı yazdınız. O hainleri milletin mahkemelerinde yargılayacağız. Millet idam istiyorsa başımızın üzerine diyoruz. Ama şunu da unutmayalım, ceza geri işlemez. Ama onları öyle bir yerde öyle bir ceza ile öyle bir hapislerde, hücrelerde çürüteceğiz ki yeminle söylüyorum keşke geberip de kurtulsaydık diyecekler. O hainlerin başını, bu milletin çocuklarını katlettirenleri, peygamber ocağını kirleteni Allah’ın izni ile getirip bu millete hesap verdireceğiz” dedi.

“Bu demokrasi destanı 79 milyonun destanıdır”

Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’i Pensilvanya’dan getirerek milletin önünde yargılayacaklarını yenileyen Zeybekci, “O kuzgunu getirip halkın önünde hesap soracağız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı yerde kalmayacak. Benim milletime kalkan ellerin her biri kırılacak. Bu demokrasi destanı Ak Parti’nin destanı değildir. Bu demokrasi destanı 79 milyonun destanıdır. Bizim başı kınalı yavrularımızı, başındaki hainler doldurmuşlar kamyonlara havalimanından Ankara’ya götürmek için. Havada da onları almaya gelen 4 tane uçak vardı. Havalimanının elektrikleri kesin olduğu için inemediler. Bu hainler bu askerlerimizi Ankara’ya götürerek kardeşi kardeşe kırdıracaklardı” dedi.

“Gelecek bu millete hesap verecek”

15 Temmuz akşamında milleti Türkiye’nin dört bir tarafına egemen olduğunu aktaran Zeybekci, “Artık demokrasi, hukuk, bayrak ve vatan kaygımız yok. Bunların hepsi milletin ellerinde emin ellerde bulunuyor. Demokrasi nöbetlerinde bulunan kardeşlerimizin nöbetleri evlerinde de devam edecek. Fethullah Gülen ya tez zamanda orada vatansız olarak geberik gidecek ya da gelecek bu millete hesap verecek. Bu hesap mutlaka görülecek” dedi.

Diğer taraftan Bakan Zeybekci ve beraberindeki heyet 15 Temmuz darbe gecesinde şehit ve yaralı yakınlarına verilmek üzere başlatılan yardım kampanyasında bağış yaparak destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.