Bakan Zeybekci’den ‘Dolar’ Açıklaması

Bakan Zeybekci’den ‘Dolar’ Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dolar'ın yükselmesinden dolayı endişe edecek bir durum olmadığını belirterek, bunun Türkiye’nin dış ticaretine olumlu katkı sağlayacağına düşündüğünü söyledi.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dolar'ın yükselmesinden dolayı endişe edecek bir durum olmadığını belirterek, bunun Türkiye’nin dış ticaretine olumlu katkı sağlayacağına düşündüğünü söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’ye gelerek Cuma namazını Bayramyeri Camii’nde kıldı. Bakan Zeybekci’ye AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti. Namaz çıkışı cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Zeybekci bir süre esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaş, "Kaldırımlardaki araçlar yüzünden yolda yürüyemiyoruz" derken, Bakan Zeybekci, "Ben onunla ilgili daha önce ne söyledim’’ diye sordu. Vatandaş ise ‘ Balyozla kırın demiştiniz’ demesi üzerine Bakan Zeybekci gülerek uzaklaştı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, doların yükselmesini değerlendirdi. Zeybekci, "2014 yılının başlarında doların yükselmesi ile ilgili konuşmuştuk. Piyasa kendi dinamikleri içinde bunu çözer. O günden bu yana elbette bazı değişimler oldu. Euro’nun Dolar karşısında aşırı derecede değer kaybetmesi faiz artırım beklentileri oldu. Bundan kaynaklanan dünyanın genelinde olduğu gibi bir yükselme var. Türkiye’nin doların değerlenmesinden kaynaklanan bir endişesi yoktur. Önümüzdeki bir yıl için de taşıyacağımız bir endişe yok. Faizlerle ilgili de endişe yoktur. Piyasa bunu kendi içinde halledecektir. Kur artışından kaynaklanan fiyatların yükselmesi bunun da enflasyona yansıması ile ilgili de bir endişe yoktur. Bunlar sağlıklı süreçlerdir. Ben bunun ülkemizin dış ticaretine olumlu etkisi olacaktır" dedi.

"BAZI ÜRÜNLERDE İTHAL MALLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Tarımda kullanılan orak, çekiç gibi ürünlerin dahi ithal olduğunu kaydeden Zeybekci, "El aletlerinde, ev aletlerinde maalesef yurt dışından, Türkiye’nin eline su dökemeyecek ülkelerden bu aletleri ithal ettiğimizi görüyoruz. Marangoz keserinden tutun da küçük el oraklarına kadar yurt dışından gelir hale geldi. Denizli’de bunların en güzelleri yapılıyor halbuki. Biz artık bunlara müsaade etmeyeceğiz. Esnafımızı, KOBİ’mizi koruyacağız. Destekler devam edecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.