Bakan Zeybekcinin Expo Ege Önerisi Aydından Olumlu Yanıt Buldu

Bakan Zeybekci'nin 'Expo Ege' Önerisi Aydın'dan Olumlu Yanıt Buldu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ‘EXPO İzmir' değil ‘EXPO Ege' önerisine Aydın'lı oda yöneticileri sıcak bakıyor.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ‘EXPO İzmir' değil ‘EXPO Ege' önerisine Aydın'lı oda yöneticileri sıcak bakıyor.

Bunun için en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, bölgedeki oda yöneticileriyle toplantılar düzenleyip ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

Önceki Gün Aydın'da düzenlenen ekonomi zirvesinde Ege illerini çağrıda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, EXPO'yu sadace İzmir olarak değil bütün Ege olarak projelendirme önerisinde bulunmuştu. Bu öneriye Aydın'daki oda yöneticilerinden olumlu cevap geldi.

‘EXPO ZOR BİR HEDEF OLMAKTAN ÇIKAR'

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, bölge birlikteliği için diğer illerin oda yöneticileriyle toplantılar düzenlemek için kolları sıvadıklarını söyledi. EXPO Ege'nin bölgesel kalkınma için doğru bir hamle olacağına inandığını kaydeden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, "Bakan Bey bize bugüne kadar geç kaldığımız bir birlikteliği hatırlattı. Bu birliktelik konusunda kendisi Aydın'dan bizlere bir ödev verdi. Bu saatten sonra bize bu ödevi güzelce hazırlayıp projeler olarak kendisine sunmak düşüyor. Bu ödevlerin ilki EXPO olabilir. En kısa sürede bölgemizdeki odalarla küçük toplantılar yapıp EXPO Ege için ve diğer ortak çıkarlarımız için bölgemizin insanı sayın Bakanımız Nihat Zeybekci'nin de desteğini alarak ortak sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. EXPO Ege projesi bütün bölgenin istemesiyle ulaşılması zor bir hedef olmaktan çıkar. Hem ülkemiz için hem bölgemiz için hem de Aydınımız içinde bunun daha yararlı olacağına inanıyorum. Aydın'da düzenlediğimiz ekonomi zirvesinden bu kadar hoş fikirlerin çıkması Ege illerinin bir araya gelmesiyle çok daha güzel şeylerin yaşanabileceğinin bir göstergesidir. Birlikten kuvvet doğar sözünü kendimize düstur edinirsek bölgemizdeki şehirlerin sorunlarının daha kısa sürede çözüme kavuşacağına kanaatindeyim. Bizim bu saatten sonra öncelikle EXPO Ege için çok iyi çalışıp hep birlikte hedefe yürümemiz gerekmektedir" dedi.

‘ÇOK DOĞRU BİR HAREKET OLUR'

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ise, "Bakan Beyin önerisi bence çok doğru. EXPO ilk olarak İzmir ile gündeme geldi ama bu bir türlü gerçekleşemedi. Bu ilk baştan bütün Ege bölgesi olarak dillendirilse ve buna göre çalışma yapılsa bence bugüne kadar EXPO hayali gerçekleşmiş olurdu. İzmir'in, Aydın'ın, Denizli'nin yada Muğla'nın birlikte hareket etmesi halinde her alanda yakalayacağı başarı oranı daha yüksek olacaktır. Güçlerin birleştirilmesi ile hedefe birlikte yürümek çok doğru bir hareket olur. EXPO Ege'de hem Aydın için hem diğer komşu illerimiz için daha doğru bir amaç bence. Bölgesel kalkınmamız için yatırımsal faaliyetler ve ticari faaliyetler neyse tanıtım faaliyetleri de aynı öneme haiz. EXPO için birleşebilirsek her şeyde birleşip kentlerimizin çıkarlarını daha güçlü bir sesle dillendirebiliriz" şeklinde konuştu.

BAKAN ZEYBEKCİ'NİN 'EXPO EGE' ÖNERİSİ AYDIN'DAN OLUMLU YANIT BULDU

BAKAN ZEYBEKCİ'NİN 'EXPO EGE' ÖNERİSİ AYDIN'DAN OLUMLU YANIT BULDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.