Bakıcı’dan Taş Ocağı Yorumu

Bakıcı’dan Taş Ocağı Yorumu

Taş ocağı açılması planlanan Gökçealan Mahallesini ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, bölgede taş ocağı açılmasını onaylamadığını söyledi.

- Taş ocağı açılması planlanan Gökçealan Mahallesini ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, bölgede taş ocağı açılmasını onaylamadığını söyledi.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, taş ocağı açılması planlanan Gökçealan Mahallesine gitti. Ansızın gerçekleştirilen ziyaret karşısında Başkan Bakıcı’yı karşılarında gören mahalle sakinleri şaşkınlık yaşarken, Bakıcı mahalle sakinlerinden oluşan bir heyetle yapımı planlanan bölgeye yürüdü. Burada incelemelerde bulunan Bakıcı, “Doğa harikası olan bu bölgede taş ocağının yapılması tabiata ve bağı bahçesi olan vatandaşımıza etki edecek gibi görünüyor. Bu bölgeyi gördüğümde de burada bir taş ocağı olmaması gerektiği kanaatim kuvvetlendi yani burada taş ocağının açılmasını onaylamıyorum. Bu konuda gerekli incelemeleri yapıyor ve adımlar atıyoruz. Hukuki zemin içerisinde bunun önüne geçme isteğindeyiz” dedi. İncelemeler sırasında bilgi veren köy sakinleri ise Başkan Bakıcı’yı yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIM”

Mahalle sakinlerini dinleyen ve incelemelerde bulunan Başkan Bakıcı, bölgenin doğal bir güzelliğe sahip olduğuna dikkat çekti. Taş ocağı yapılmasının tabiata ve bağı bahçesi olan vatandaşlara olan zararını araştırdıklarını kaydeden Bakıcı, “Bu bölgenin tabiat olarak böyle bir şeyi kaldırmayacağını düşünüyorum. Bir tarafta çam ormanları, bir tarafta zeytinlikler, bir tarafta bağlar, bahçeler var. Bu kadar güzel bir coğrafyada, bu kadar güzel bir tabiatta taş ocağının açılmasını anlamlı bulmuyorum. Doğaya zarar vermektir, doğayı katletmektir. Gökçealan Mahallemiz de bu alana çok yakın. Bu da konunun diğer tarafı. Biz bu konuda gerekli incelemeleri ve çalışmaları yapıyoruz. Bu adımları daha da güçlü atarak bunun önüne geçme isteği içerisindeyiz. Doğanın bu kadar güzel olduğu bir nokta da taş ocağı olmamalı. Her şey hukuk içerisinde gerçekleşecek ve meşru zemin içerisinde gerekli adımları atacağız” diye konuştu.

"HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR"

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve İzmir Valisi Mustafa Toprak ile konuya ilişkin görüştüklerini ve son durumu paylaştıklarını bildiren Bakıcı, konunun her aşamasının hassasiyetle takip edildiğini kaydetti. Vatandaşların şikayet ve isteklerinin doğrudan Ankara’ya, milletvekillerine ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’a ilettiklerini sözlerine ekleyen Bakıcı, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

MAHALLE SAKİNLERİ MUTLU OLDU

Gökçealan Mahallesinde çiftçilik yapan Mehmet Akgün ise bu mücadelede Başkan Bakıcı’yı yanlarında görmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Üzüm ve incir yetiştiricisi olduğunu kaydeden Akgün, “Biz tüm gelirimizi bu dağdan elde ediyoruz. Burası bizim için nimet. Vatandaşlar olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Sayın Başkanımızın yanımızda olması da bize ayrı bir güç verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

BAKICI’DAN TAŞ OCAĞI YORUMU

BAKICI’DAN TAŞ OCAĞI YORUMU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.