Baldıza basılan paralar yargı yolunda!

Baldıza basılan paralar yargı yolunda!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun anket işlerini yapan firma sahibinin kimya öğretmeni baldızına, iki günde toplam 120 dakikalık eğitim için ödenen 177 bin lira için Çerçioğlu ve 11 belediye çalışanına yargı yolu göründü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan bir öğretmen ortalama 2 bin 800 lira maaş alırken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Çerçioğlu'nu en başarılı büyükşehir belediye başkanı ilan eden araştırma şirketinin sahibi M.S.P'nin baldızı kimya öğretmeni Zuhal Odabaşı’na iki günde toplam 120 dakikalık eğitim için ödediği 177 bin lira incelemeye alındı. Yapılan inceleme neticesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçiolu ve 11 ihale görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bilindiği gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi Mayıs 2016 tarihinde Eğitim ihalesi gerçekleştirmiş, ihaleye bir tek Zuhal Odabaşı adlı kimya öğretmeninin katıldığı ve belediyeden saati 88 bin 500 liradan 2 saatlik eğitim süresince toplam 177 bin lira aldığı anlaşılmıştı.

BALDIZ TANIDIK ÇIKTI

Zuhal Odabaşı'nın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'dan davet edilen, başka kimsenin katılmadığı ihalenin ardından 2 günde verdiği eğitimle dudak uçuklatan ücreti cebine indiren Odabaşı'nın, Başkan Çerçioğlu'nu en başarılı büyükşehir belediye başkanı ilan eden araştırma şirketinin sahibi M.S.P'nin baldızı olduğu ortaya çıkmıştı.

İŞTE HAKKINDA İNCELEME YAPILANLAR

Özlem Çerçioğlu, Bülent Bozbaş, Ahmet Balcı, Tuğba Öztürk, Hülya Mercan, Serkan Setyrek, Mehmet Gültaş, Kübra Hızer, Murat Acun, Murat Maral, Ömer Vatansever ve Burçin Özcan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.