Banka Mağdurları Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına Akın Etti

Banka Mağdurları Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na Akın Etti

Aydın’da bankalardan kredi kartı ve kredi kullanan binlerce kişi, kredi kullanılırken dosya masrafı, erken ödeme komisyonu, yeniden yapılandırma masrafı, istihbarat ücreti gibi birçok isim altında bankaların aldığı parayı geri alabilmek için Tüketici Hakl

- Aydın’da bankalardan kredi kartı ve kredi kullanan binlerce kişi, kredi kullanılırken dosya masrafı, erken ödeme komisyonu, yeniden yapılandırma masrafı, istihbarat ücreti gibi birçok isim altında bankaların aldığı parayı geri alabilmek için Tüketici Hakları Hakem Heyetine akın etti. Müracaatın oldukça fazla olması nedeniyle Efeler Kaymakamlık binasında oluşturulan Tüketici Hakları Birimi’nde özel birim oluşturuldu. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için matbu dilekçeler hazırlandı.

Tüketici Hakları’nda görev yapan yetkililer kendilerine yasak getirildiği için açıklama yapamayacaklarını belirtirken, şu an itibariyle özellikle banka mağduru olarak binlerce kişinin başvuru yaptığını ve başvuruların artarak devam ettiğini belirttiler.

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a göre bankalar sadece kredinin verilmesi için zorunlu, makul ve belgeli masrafları tüketiciden isteyebileceğini belirtilirken, kredi verilmesi için gereken zorunlu masrafların neler olduğu konusunda ispat yükünün dava açılması halinde bankaya ait olduğu öğrenildi. Ücret ve masraflar başlığı altında maktuen belirlenen bir miktarın tüketiciden alınması tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve yönetmeliğe aykırı olduğunun tüketici mahkemeleri, tüketici hakem heyetleri ile Yargıtay’ın emsal kararlarının ardından Aydın’da vatandaşlar adeta bankalara karşı bir hukuk savaşı başlattı.

Konuyla ilgili bir çok hukuk bürosu vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek ve arayarak hakların geri alınması için çalışma başlattı. Bir çok vatandaş avukatlara vekalet verirken, bir çok vatandaş da Efeler Kaymakamlığı’ndaki Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na müracaat etti.

Geriye dönük tüm masrafların alındığı belirtilirken, vatandaşların bağlı bulundukları kaymakamlığın “Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na” …. Bankası …Şubesi’nden …yılında kullanmış olduğum krediden kesilen masrafların iadesine ilişkin bankaya müracaat ettim. Olumlu yanıt alamadım. Bu nedenle banka tarafından kesilen … TL’nin tarafıma ödenmesi hususunda gereğini arz ederim” yazılı dilekçelerle Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilecekleri belirtildi. Dilekçe yazmakta sıkıntı çekenlerin banka dekontları, bankanın red yazısı ve kimlikleri ile Tüketici Hakem Heyetleri’ne müracaat etmeleri halinde kendilerine dilekçe konusunda yardımcı olunuyor.

BANKA MAĞDURLARI TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA AKIN ETTİ

BANKA MAĞDURLARI TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA AKIN ETTİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.