Başbakan Davutoğlu İzmirde Konuştu (1)

Başbakan Davutoğlu İzmir'de Konuştu (1)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’de başbakanlık ofisi açılacağını ve toplantılarının bir kısmını burada yapacağını açıkladı. Davutoğlu, CHP'’ye 'cumhuriyetçilik', MHP’ye de 'milliyetçilik' eleştirileri yöneltti.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’de başbakanlık ofisi açılacağını ve toplantılarının bir kısmını burada yapacağını açıkladı. Davutoğlu, CHP'’ye 'cumhuriyetçilik', MHP’ye de 'milliyetçilik' eleştirileri yöneltti.

Ahmet Davutoğlu, başbakan olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir’de AK Parti’nin İl Kongresine katıldı. Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede partililerine hitap eden Davutoğlu, konuşmasına selamlamayla başladı. Başbakan, “Malazgirt Meydan Muharebesi'nin hemen sonrasında İzmir’e yurt kuran Çaka Bey’e, vatan işgal tehlikesine düştüğünde ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e ve Milli Mücadeleye önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun” dedi.

İzmir’in hiç kimsenin kalesi olmadığını söyleyen Davutoğlu, “İzmir, milletin kalesidir, istiklalin kalesidir ve bugün istiklalin savunucusu olan AK Parti’nin kalesidir” ifadelerini kullandı. İzmir'e 26 milyarlık yatırım yaptıklarını belirten ve CHP'li büyükşehir belediyesinin zaafına rağmen İzmir'i Akdeniz'in incisi yapmaya kararlı olduklarını anlatan Davutoğlu, “İzmir bizim için ufuk şehirdir, marka şehirdir ve siyasetimizin de merkez şehridir” dedi.

BAŞBAKANLIK OFİSİ MÜJDESİ

İzmir’i bilmeyenin tarihi bilemeyeceğini kaydeden Başbakan bir de müjde verdi. Davutoğlu, “İnşallah seçimden sonra, İstanbul dışında bir başbakanlık ofisini de İzmir'de açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız. Ben ayda en az bir kaç günümü İzmir'de geçireceğim”diye konuştu. Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerden İzmir’de birinci partinin AK Parti olması için gece gündüz çalışmaları da istedi.

CHP’YE “CUMHURİYETÇİLİK” ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyetin temelinin cumhur olduğunu, millet içinde ayrım yapanların cumhurun ne demek olduğunu bilmeyenler olduğunu belirten Davutoğlu, “Cumhur halk demektir. Cumhurdan kopuk olanlar Cumhuriyetçi olamaz” dedi.

Muhalefet partilerinin Türkiye’nin belli bölgelerine konuşlandığını ama AK Parti’nin ülkenin her köşesinde olduğunu hatırlatan Ahmet Davutoğlu, “Ey CHP sadece İzmir’de cumhuriyetçilik yapmayacaksın, Anadolu’nun her köşesinde olmadan cumhuriyetçi olunmaz” dedi. Milli iradeye saygı göstermeyenler cumhuriyetçi olamaz. CHP’nin tarihine bakın. 60 darbesinin arkasında onlar var. 28 Şubat’ta ikna odalarını yapanlar CHP’de milletvekili. Milli iradeye sahip çıkamayanlar cumhuriyetçi olamaz. 17-25 Aralık operasyonları ile seçilmiş hükümeti ve dönemin Başbakanımızı devirmeye çalışanlar cumhuriyetçi olamaz. Paralel çeteyle iş birliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz” diye konuştu.

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da cumhuriyetçi olmadığını savunan Davutoğlu, “Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten cumhuriyetçi olsaydı, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde aday oldurdu, kendisi milletin karşısına geçerdi. Kılıçdaroğlu cuhmurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabildi mi? Bunlar cumhurun karşısına çıkabildi mi?” dedi. AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin IMF’yen olan borçlarını ödediğini ve artık IMF’ye borç veren bir ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bizim dönemimizde cumhuriyetimiz hiçbir otoritenin önünde diz çöktü mü?” diye sordu.

MHP’YE MİLLİYETÇİLİK ELEŞTİRİSİ

Milliyetçiliğin lafla olmayacağını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sayın Bahçeli'nin iktidarında Türkiye tanklarını bile modernize edemiyordu, İsrail'e gönderiyordu. Bu mudur milliyetçilik ? Artık milli savaş uçağımızın tasarım aşamasına geçildi. 2023'te bu özgür semalarda yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağımız onurla uçacak” dedi. Davutoğlu, uzay teknolojisine geçiş için çok ciddi yatırımlar yaptıklarını da ekledi. Milliyetçiliğin ayrıştırma olmadığını belirten Davutoğlu, kendilerinin Filistinli babaya da sahip çıktıklarını, Türk soydaşlara da sahip çıktıklarını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.