Başbakan Davutoğlu: “Kendi Sözleşmenizi Ortaya Koyun Ya Da Bizim Sözleşmemize İmza Atın”

Başbakan Davutoğlu: “Kendi Sözleşmenizi Ortaya Koyun Ya Da Bizim Sözleşmemize İmza Atın”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine seslenerek, “Siz de kendi sözleşmenizle ortaya çıkın. Ya bizim ortaya koyduğumuz sözleşmeye siz de imza atın, eleştirecek yönü varsa çıkın eleştirin ama...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine seslenerek, “Siz de kendi sözleşmenizle ortaya çıkın. Ya bizim ortaya koyduğumuz sözleşmeye siz de imza atın, eleştirecek yönü varsa çıkın eleştirin ama kesinlikle negatif ve hakarete dayalı bir seçim kampanyası yürütmeyin” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda partisinin İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile çok sayıda partili katıldı. Aday yanıtım toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, siyasette en büyük şerefin bu aziz milletin temsilcisi olmak olduğunu söyledi. Davutoğlu, salondakilere, “İstanbul’da yüzde 55’e var mısınız?” diye sorarak hedeflerinin de seçimde yüze 55 oranında oy almak olduğuna işaret etti.

Çarşamba günü yeni bir sözleşmeyle milletin huzuruna çıktıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye, Demirtaş’a dönüp şu çağrıda bulunduk; bizim vizyonumuz burada. Bizim bu ülkeyle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili temel ilkelerimiz burada. İnsan onuru diyoruz, özgürlükler, tarihdaşlık, vatandaşlık, yeni bir anayasa, etkin bir yönetim için başkanlık sistemi diyoruz, yeni bir dönemde insan odaklı kalkınma diyoruz. Bu sözleşmenin ana esaslarını kamuoyuyla paylaştık ve siz de kendi sözleşmenizi ortaya koyun dedik. Ama Kılıçdaroğlu gibi notere giderek değil, milletin huzuruna çıkarak sizin bu ülke ve bu vatanla ilgili gelecek vizyonunuzu ortaya koyun dedik” diye konuştu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BİLE MİLLET DEMEYİ ÖĞRETTİK”

Başbakan Davutoğlu, salondan yükselen tezahüratlar üzerine de Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Onun vakti çok, dışarı çıkar ve oyun gibi alkışlama seremonilerine katılır. Ama bütün bu kampanyada güzel bir şey oldu, Kemal Kılıçdaroğlu’na bile millet demeyi öğrettik. İlk defa millet dedi. Fikirlerimiz, vizyonlarımız, ideallerimiz mukayese edilsin. Siz de kendi sözleşmenizle ortaya çıkın. Ya bizim ortaya koyduğumuz sözleşmeye siz de imza atın, eleştirecek yönü varsa çıkın eleştirin ama kesinlikle negatif ve hakarete dayalı bir seçim kampanyası yürütmeyin. İşte biz AK Parti kadroları olarak defaatle demokrasi sınavından geçtik ve her bir seferinde milletimizin huzuruna ak alınlarla çıktık, milletimizden aldığımız destekle tarihin huzuruna da ak bir istikballe yürüdük” dedi.

“ARTIK YARGIDA BU HAİN ÇETENİN İZLERİNE RASTLANMAYACAK”

Bugün açıkladıkları reform stratejisi ile yargıyı yeniden yapılandıracaklarını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’de AK Parti iktidarları iş başına geldiğinde bütün kapalı adliye salonlarının toplamı 569 bin kareydi. Bizim dönemde buna 3 milyon metrekare adliye kapalı alan ilan edildi. Önümüzdeki dönemde bu kapalı alanı 6 milyon metrekareye çıkaracağız. İnsan onuru hastanelerde, okullarda, adliyede gözlenir. İnsan onuruna aykırı bir şekilde vatandaşlarımıza öyle veya böyle yargıda ayrımcılık yapmaya dayanan tavırlar sergileyen hiçbir yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Artık Türkiye’de kamu bürokrasisinde de, yargıda da bu hain çetenin, paralel yapının izlerine rastlanmayacak” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU BİR ŞEY SÖYLEYEMEYECEĞİ İÇİN SADECE ALKIŞLAR”

Başbakan Davutoğlu, insan onuruna saygının ideolojik nutuk atmak olmadığını ifade ederek, “Hiçbir zaman iktidar olmayacaklarını bildikleri için şimdiden hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri vaatlerde bulunmak değil. Getirsinler ve bizim karşımıza İstanbul’la ilgili yeni projelerle çıksınlar. Hayalleri yetişmez. Çünkü İstanbul bizim dönemde ilklerin şehir oldu. Kılıçdaroğlu İstanbul’a ne verebilir? İstanbul’da Marmaray’ı yapmış olan, Avrasya Tüneli’ni yapmakta olan, 3’ncü köprüyü yapmakta olan bir AK Parti karşısında Kılıçdaroğlu ne söyleyebilir. Bir şey söyleyemeyeceği için sadece ve sadece alkışlar, başka hiçbir şey yapamaz” dedi.

Millileşme kavramına vurgu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk milli muharip uçağın 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti semalarında uçacağını vurguladı. Son Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde projeyi onayladıklarını ve tasarım aşamasına geçileceğini belirten Davutoğlu, “2023’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin semalarında, bütün dost ülkelerin semalarında bizim milli muharip uçağımız uçacak. 2019’da bunun bir ön aşaması olarak milli eğitim uçağımız Hürkuş uçmaya başlayacak. İlk defa milli bölgesel yolcu uçağını en geç 2020-2023’e kadar inşa etmiş olacağız. Yani yüzde 100 Türk yapımı bölgesel yerli uçağı, eğitim uçağı ve milli muharip uçağını Türk semalarında görecekler. Milli ve yerli otomobil en kısa sürede inşallah yapılacak ve bunun için de her türlü teşvik, her türlü destek verilecek. İlk milli haberleşme uydusunu inşallah önümüzdeki dönemde devreye sokacağız. İlk defa burada açıklıyorum. Bakanlar Kurulu’nda bütün çalışmalarını tamamladık, Meclis’e sevk etme aşamasındayken yasama dönemi bitti ama seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan, yasalardan birisi Milli Uzay Ajansı’nın kurulmasıdır. Sadece semalarımızda değil, artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne herkes tanık olacak. Milli tank projesi 2018’e kadar tamamlanmış ve ilk milli tankımız üretilmiş olacak. Milli piyade tüfeği basit gibi gözüküyor ama bu ülkede biz gelene kadar düşünen bile olmamıştı. Tarih önünde, millet önünde söz veriyoruz, bir daha kendi tankımızı, uçağımızı, gemimizi yapmak için hiçbir namerde değil, merde dahi muhtaç olmayacağız” şeklinde konuştu.

“MİLLİ OLMAK MİLLİYETÇİLİKTEN BAHSETMEKLE OLMAZ”

Başbakan Davutoğlu, milliyetçilik kavramı üzerinden Bahçeli’yi de eleştirerek, “Biz milli olmayı yerli olmak olarak görüyoruz. Biz milli onuru bu aziz milleti namerde muhtaç olmamakta görüyoruz. Burada Bahçeli’ye sesleniyorum; milli olmak milliyetçilikten bahsetmekle olmaz. Milli olmak senin döneminde IMF kapılarında birkaç yüz milyon dolar borç dilenmekle olmaz. Milli olmak yine sizin döneminizde TSK’nın ihtiyaçları için Amerikan Kongresi’nden izin beklemekle olmaz. Milli olmak mili savunma sanayiiyle olur, milli olmak üzerinde al bayrak taşıyan her uçağın, sancağında Kur’an-ı Kerim bulunan her geminin bu ülkede bu ülkenin insanı tarafından üretilmekle olur” dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birileri Osmanlı’dan nefret edebilir. Birileri bugün olduğu gibi Avrupa Parlamentosu ya da Papa, ya da onun gibi düşünen bazı çarpık zihniyetler bu millete hakaret etme yoluna gidebilir. Dün Avrupa Parlamentosu Başkanı’na da söyledim. Bu İstanbul tarih boyunca her sığınana kapılarını açmıştır. Keşke Türkiye’yi tanımadan, bu milleti tanımadan Avrupa Parlamentosu’nda karar alan parlamenterler var ya, onları topluca veya küçük gruplar halinde İstanbul sokaklarına getirip, bu aziz İstanbul’dan ders almalarını temin etmek lazım.”

Konuşmasında HDP’ye de eleştirilerde bulunan Başbakan Davutoğlu, “Bu terör unsurları hani Ağrı’da dağdan inip, vatandaşlarımıza seçim için baskı yapan, seçimde kendi zihniyetlerine sahip olan parti lehinde oy kullanmaları yönünde baskı yapanlar var ya onlar çözüm sürecini engellemek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kalkınmasını engellemek için Silvan Barajı’nı engellemeye kalktılar. Yüksekova’daki inşallah Hakkari mitingini Yüksekova’daki havalimanının açılışıyla birlikte yapacağız, o havalimanını engellemeye çalıştılar. Şimdi İstanbul’a gelip demokratik bir Türkiye projesinden bahsediyorlar. Aynı projeyi Hakkari’de, Şırnak’ta, Ağrı’da savunsanıza. Oralara giderek terör örgütünün orada Silvan Barajı’na, havaalanı inşaatlarına çıkardığı engeller karşısında da aynı tavrı sergilesenize. Onların meselesi, HDP’nin meselesi Türkiye’de yeni demokratik bir dönemin başlamasının önün açmak değil, doğuda başka, batıda başka bir dil kullanarak Türkiye’de kaosu tetiklemeye çalışıyorlar. MHP, CHP, HDP onları destekleyen üst akıllar içerde ve dışarıda AK Parti iktidarını engellemeye çalışıyorlar. Biz ise içerde ve dışarıda hiçbir güve dayanmıyoruz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından partisinin İstanbul adayları ile tek tek fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.