Başbakan Davutoğlu Portekiz Ve ABD’ye Gidiyor

Başbakan Davutoğlu Portekiz Ve ABD’ye Gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi Birinci Toplantısı dolayısıyla, 2-3 Mart 2015 tarihlerinde Portekiz’i ziyaret edecek, sözkonusu ziyareti müteakip, 4-7 Mart 2015 tari...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi Birinci Toplantısı dolayısıyla, 2-3 Mart 2015 tarihlerinde Portekiz’i ziyaret edecek, sözkonusu ziyareti müteakip, 4-7 Mart 2015 tarihlerinde New York’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi Birinci Toplantısı vesilesiyle, 2-3 Mart 2015 tarihlerinde Portekiz’i ziyaret edecek, sözkonusu ziyareti müteakip, 4-7 Mart 2015 tarihlerinde New York’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirve mekanizması, Portekiz Başbakanı Passos Coelho’nun 17-19 Aralık 2012 tarihlerinde Türkiye’yi ziyareti sırasında imzalanan ’Türkiye ile Portekiz Arasında İkili İlişkilerin Güçlendirilmesine Yönelik Strateji Belgesi’yle tesis edildi. Davutoğlu’na refakat edecek Bakanların da katılımıyla gerçekleşecek Zirve’de ikili ilişkiler ayrıntılı olarak ele alınacak, bölgesel ve uluslararası gelişmeler değerlendirilecek. Davutoğlu, ziyareti sırasında Portekizli mevkidaşı Passos Coelho’yla yapacağı görüşmelerin yanısıra, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva tarafından kabul edilecek ve Portekiz eski Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin İspanya ile birlikte eşsunucusu olduğu Medeniyetler İttifakı ilk Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio ile biraraya gelecek.

Başbakan Davutoğlu, Portekiz ziyaretinin hitamında, ABD’nin ve dünyanın önde gelen finans merkezi konumundaki New York’a hareket ederek, uluslararası finans çevreleriyle bir araya gelecek ve ABD’li önde gelen yatırımcılar ve ekonomistlerle temaslarda bulunacak. New York’ta bulunacakları süre zarfında, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’la da bir görüşme gerçekleşticek olan Davutoğlu, Kıbrıs, Suriye, Irak, DEAŞ tehdidi ve Ukrayna başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konulara ilişkin gelişmeleri, 2016’da ev sahipliği yapılacak Dünya İnsani Zirvesi dahil BM ile ortaklaşa yürütmekte olunan projeleri ele alacak.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler’de ayrıca, Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi temalı yüksek düzeyli etkinliğe, BM Genel Kurulu Başkanı Sam Kutesa’nın daveti üzerine iştirak ederek, Birleşmiş Milletler’e hitap edecek. Davutoğlu, New York ziyaretleri kapsamında, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşları arasında yer alan Council on Foreign Relations’un (CFR) yıllık Kurumsal Toplantısı’na onur konuğu olarak katılacak ve bir konuşma yapacak.

Davutoğlu’nun New York’ta, Türk-Amerikan toplumu temsilcileriyle de bir araya gelmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.