Başbakan Davutoğlu’ndan Dokunulmazlık Açıklaması

Başbakan Davutoğlu’ndan Dokunulmazlık Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonuna gelmiş bir teklifi ancak orada barışçıl bir şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz ama şiddet uygulamak hiçbir yere yakış...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonuna gelmiş bir teklifi ancak orada barışçıl bir şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz ama şiddet uygulamak hiçbir yere yakışmaz ama meclisimize hiç yakışmaz. Kesinlikle yarın Anayasa Komisyonu normal çalışmasını yapacak ve normal hukuki süreç işleyecek” dedi.

Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle işçiler ile kahvaltıda bir araya geldi. Çankaya Köşkünde düzenlenen programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Gaziantep saldırısı ile ilgili olarak, “Çok yoğun bir inceleme yapılıyor. Önemli ölçüde bazı verilere ulaşıldı ama İçişleri Bakanlığı gerekli açıklamayı yapar” ifadelerini kullandı.

Anayasa Komisyonu çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Bir konuyu beğenirsiniz beğenmezsiniz, katılırsınız, katılmazsınız. Normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonuna gelmiş bir teklifi ancak orada barışçıl bir şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz ama şiddet uygulamak hiçbir yere yakışmaz ama meclisimize hiç yakışmaz. Kesinlikle yarın Anayasa Komisyonu normal çalışmasını yapacak ve normal hukuki süreç işleyecek. Bu bizim tercih ettiğimiz bir yöntem değildi. Muhalefet partilerinin hepsi ’dokunulmazlıkları toptan kaldıralım’ diye talepte bulunanlar onlar. Dolayısıyla şimdi kendi getirdikleri teklifi hatta HDP milletvekillerinin imzalı dilekçeli müracaatları var dokunulmazlıkların toptan kalkması için. Herkes, normal hukuki sürecin, siyasi sürecin işlemesine katkıda bulunmalı. Kimse de Meclisi şiddet görüntüleri ile hatırlanacak şekilde istismar etmemeli. TBMM’nin bir onuru vardır. Bazen gördüğümüz tablolar hepimizi üzüyor. Ne olursa olsun yarın Anayasa Komisyonu normal düzenli faaliyetini yapacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.