Basın Fotoğraf Sergisi Açıldı

Basın Fotoğraf Sergisi Açıldı

Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından ilk düzenlenen fotoğraf sergisi Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda ziyaretçilere açıldı. İki gün sürecek sergide yerel ve ulusal basında sergilenmeye...

Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından ilk düzenlenen fotoğraf sergisi Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda ziyaretçilere açıldı. İki gün sürecek sergide yerel ve ulusal basında sergilenmeye değer fotoğraflar yer alıyor.

Fotoğraf sergisinin açılışına Vali Vekili Salih Gürhan, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurumlarının temsilcileri ve Muğla’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, serginin üç aşamadan oluştuğunu söyledi. Okur, “Fotoğraf sergimizde yerel, ulusal ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüzden gönderilen Muğla’nın eski fotoğraflarından oluşuyor. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu sergiyi, önümüzdeki yıllarda sadece Muğla basının fotoğraflarından oluşan bir sergi düzenleyeceğiz” dedi.

Menteşe Belediye başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin Muğla’nın bir ilçesi olmaktan öte, Muğla’nın bir parçası olduğunu belirterek, açılan serginin de Muğla’nın tamamını hitap eden bir sergi olduğunu söyledi. Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, Muğla’da basın sektörünün diğer illere oranla daha güçlü ve kaliteli olduğunu belirterek, “Muğla basını her yönüyle güçlü bir kimliğe sahip. Eleştirilmesi gereken yerde eleştirisini yapabilen, iyi yapılan çalışmaları da kamuoyuyla paylaşan objektif bir yapıya sahip. Bizler bu yönüyle çok şanslı idarecileriz. Sürekli mesaimizi birlikte geçirdiğimiz basın mensuplarının haberlerinde değerlendirdikleri çok daha güzel eserlerin olduğunu biliyorum. Bugün burada sergilenen eserleri bunlardan çok az bir miktarı. Bu yıl ilk defa düzenlenen fotoğraf sergisinin önümüzdeki yıllarda daha da artarak bu serginin gelenekselleşmesini gerekir” dedi.

Fotoğraf sergisinin açılışı protokol tarafından yapılırken, sergide fotoğrafı bulunan basın mensupları fotoğrafın hikâyesi hakkında protokol üyelerine bilgi verdi. Sergi iki gün açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.