Başkan Acar Dinar Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Ailelerini Unutmadı

Başkan Acar Dinar Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Ailelerini Unutmadı

Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından, 1 Ekim 1195 yılında meydana gelen Dinar depreminde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine depremin yıl dönümü dolayısı ile bir yemek v...

Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından, 1 Ekim 1195 yılında meydana gelen Dinar depreminde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine depremin yıl dönümü dolayısı ile bir yemek verildi.

Dinar depreminin 21. yılı nedeniyle Başkan Acar tarafından Suçıkan Park tesislerinde depremde hayatını kaybedenler için bir program düzenlendi. Din görevlisi Gazi Yılmaz tarafından okunan mevlid-i şerifle başlayan programa, Başkan Acar’ın yanı sıra Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Karademir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadriye İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç ve depremde hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Başkan Acar, 1 Ekim 1995 yılında Pazar günü saat 17.57’de ilçenin ve ülkenin en acı on saniyesini yaşadığını belirterek “İlçemiz birinci derece deprem riski taşıyan ilçeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Dinar Belediyesi olarak depremle yaşamayı ve bu konuda halkımızın desteği ile deprem yönetmeliğine uygun yaşanabilir, sağlıklı yapılar ve alanlar oluşturarak can ve mal kaybımızı minimum seviyeye düşürmeyi planlıyoruz. Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 1 Ekim 1995’de sönen umutları yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumlulukları anlatan bir tarihtir. Bu bağlamda depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı, sabır diliyor ve acılarını paylaşıyorum” dedi.

Program yapılan protokol konuşmalarının ardından verilen yemekle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.