Başkan Akgün: "Kimse Birlik Ve Beraberliğimizi Bozamaz"

Başkan Akgün: "Kimse Birlik Ve Beraberliğimizi Bozamaz"

Büyükçekmece Cemevi’nde Alevi vatandaşların ’Hızır Lokması’ davetine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bir lokmasını dahi paylaşan bu halkı hiç kimse ayrıştıramaz" dedi.Büyükçekm...

Büyükçekmece Cemevi’nde Alevi vatandaşların ’Hızır Lokması’ davetine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bir lokmasını dahi paylaşan bu halkı hiç kimse ayrıştıramaz" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Cemevi’nde Alevi vatandaşların ’Hızır Lokması’ davetine katıldı. Başkan Dr. Akgün, "Hızır lokmalarının hem inançsal hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştiren nitelikte olması birbirimize bağlılığın en büyük göstergesidir. Bir lokmasını dahi paylaşan bu halkı hiç kimse ayrıştıramaz" dedi.

Hızır orucunun çok önemli bir oruç olduğunu ifade eden Akgün, "Anadolu’da Hızır lokması, birlik ve beraberlik için, sosyal dayanışma için çok önemli bir semboldür. Anadolu kültürünün ve İslam dinin zenginleşmesine katkı sunan herkese minnet borcumuz olduğunu da belirtmek isterim. Hacı Bektaşi Veli’lere, Pir Sultan Abdal’lara, Mevlana’lara ve daha nicelerine Allah´tan rahmetler diliyorum. İslam dünyasının en önemli temel taşlarından biri olan Alevi cemaatinin daha rahat biçimde ibadetlerini yapabilmesi için ve bu ülkenin gerçek kültürüne sahip çıkabilmek adına daha iyi imkanları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yine hep birlikte yaratırız" ifadelerini kaydetti.

Programa Alevi vatandaşların yanı sıra Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak da katıldı. Alevi vatandaşlar, Büyükçekmece’ye Cemevi kazandıran ve ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Dr. Akgün’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.