Başkan Alıcık, Devrim Şehidi Kubilay’ı Unutmadı

Başkan Alıcık, Devrim Şehidi Kubilay’ı Unutmadı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atatürk ilke ve devrimlerini, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni ve O'nun yüce değerlerini korumak uğruna canını feda etmekten çekinmeyen, Devrim Şehidi Kubilay için anma mesajı yayımladı.

- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atatürk ilke ve devrimlerini, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni ve O'nun yüce değerlerini korumak uğruna canını feda etmekten çekinmeyen, Devrim Şehidi Kubilay için anma mesajı yayımladı.

Başkan Haluk Alıcık Cumhuriyetin temel niteliklerini, Atatürk ilke ve devrimlerini doğrudan hedef alan gericiler tarafından 24 yaşında şehit edilen Öğretmen Kubilay'ın ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünü en acı duygularla andığını ifade etti. 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde gerçekleşen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Laik yapısını hedef alan olayda şehit edilen öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, karanlık düşüncelere karşı verilen savaşın simgesi olduğunu belirten Alıcık; “Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin gerektiğinde can verilerek korunacağını göstererek, ulusumuzun gönlünde ölümsüz yer edinmiştir. Unutulmamalıdır ki; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve büyük bir kararlılıkla gerçekleştirilen devrimlerin halkta yarattığı aydınlanma fikrini hedef alan bu karanlık güçler, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamamışlardır. Atatürk'ün büyük Nutku'nda ifade ettiği 'bilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan ulusal ve çağdaş bir devlet olma' ideali sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı kalarak, Atatürk Devrim ve İlkelerinin ışığında onu bağnaz düşüncelere ve bu düşüncelerin uzantılarına karşı her zaman savunacağız. Bu duygularla, Atatürk İlke ve Devrimlerini, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni ve O'nun yüce değerlerini korumak uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen, başta Devrim Şehidimiz Kubilay olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.