Başkan Alıcık, İsrail Ve Terör Örgütlerini Lanetledi

Başkan Alıcık, İsrail Ve Terör Örgütlerini Lanetledi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “İnsan yaşam hakkının en ağır şekilde ihlal edildiği Türk İslam coğrafyasında yaşanan mezalim ve katliamların durması akan kanların dinmesi için dualar etmeli Yüce Rabbimize yakarmalıyız” dedi.

- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “İnsan yaşam hakkının en ağır şekilde ihlal edildiği Türk İslam coğrafyasında yaşanan mezalim ve katliamların durması akan kanların dinmesi için dualar etmeli Yüce Rabbimize yakarmalıyız” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yayımladığı kınama mesajında İnsan yaşam hakkının en ağır şekilde ihlal edildiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Mübarek ramazan ayı içerisinde özellikle Türk İslam coğrafyasında yaşanan mezalim ve katliamlar milletimizi derinden yaralamaktadır. Demokrasi havarisi kesilen ülkelerin üç maymunu oynadığı bu günlerde Türk-İslam coğrafyasında Uygur Türklerine, Irakta Türkmenlere, Gazze'de Filistinli Müslümanlara karşı katliamlar gerçekleştirilmektedir. İnsan yaşam hakkının en ağır şekilde ihlal edildiğini, orantısız güç ve silah kullanılarak zulümler yapıldığını üzülerek seyretmekteyiz. Elimizden bir şey gelmiyor olsa da bu zulümlerin durması akan kanların dinmesi için dualar etmeli Yüce Rabbimize yakarmalıyız.

Türk İslam dünyasında çocuk-kadın, yaşlı-genç demeden katliama maruz kalan soydaşlarımız ve din kardeşlerimizin yaşadıklarına tepkisiz kalmak Türk İslam dünyası için büyük bir ayıptır. Müslümanlar üzerinde kirli bir oyun oynanmakta, dünyanın her köşesinde oluk oluk Müslüman kanı akıtılmaktadır. Dün Avrupa’nın ortasında Bosna’da yaşanan trajedi tazeliğini korurken Doğu Türkistan’da zulme uğrayan soydaşlarımızın çığlıkları arşa yükselirken, bizim de etrafımız ateş çemberi ile çevrilmektedir. Dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların birbirini yok etmesi, evsiz barksız bırakması, canına kastetmesi kabul edilemez”

Başkan Alıcık, açıklamasının devamında “Bugün katliamların yaşandığı Türk-İslam coğrafyasındaki yaşanan olaylar sadece o bölgede yaşayan Müslümanların imtihanı değildir. Bu ağır vebal bütün Müslüman dünyasının omuzlarındadır. Başta İsrail'in Gazze'de Müslüman Filistinlilere karşı giriştiği katliamlar, IŞİD denen mezhebi terör örgütünün Irakta Türkmenlere karşı giriştiği katliamlar, Çin’de Uygur Türklerine karşı yapılan zulümler, Kırımda soydaşlarımızın yaşadığı mezalimler Müslüman âleminin yaşadığı büyük bir imtihandır. Dinimizce ve uluslararası sözleşmelerde hayat hakkı güvence altına alınmış olmasına rağmen Türk İslam dünyasında yaşanan bu katliam ve zulümleri yapanları lanetle kınıyor, bunlara karşı tepkisiz kalanları da Allaha havale ediyoruz. Başta İsrail olmak üzere, IŞİD, Çin ile diğer örgüt ve ülkeleri lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.