Başkan Alıcık, İşyeri Açanları Yalnız Bırakmıyor

Başkan Alıcık, İşyeri Açanları Yalnız Bırakmıyor

Yeşim Taşı Aksesuar Dünyası 3. Şubesinin kapılarını Nazilli Uzun çarşıda açtı. Yeşim Taşı 3. Şubesinin görkemli açılış törenine katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık açılış kurdelesini kesti.

- Yeşim Taşı Aksesuar Dünyası 3. Şubesinin kapılarını Nazilli Uzun çarşıda açtı. Yeşim Taşı 3. Şubesinin görkemli açılış törenine katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık açılış kurdelesini kesti.

Aydın Merkez ve Form AVM’de halka hizmet sunan Yeşim Taşı Aksesuar Dünyası İşletme sahibi Yeşim Aloğlu işletmesinin 3. Şubesini Nazilli Uzun çarşıda açtı. Butik tarzı çalışan ve her üründen sadece bir tek olup bir ikincisi olmayan takı ve aksesuar çeşitleri ile tarz yaratan Yeşim Taşı Aksesuar Dünyası’nın açılışı düzenlenen görkemli törenle yapıldı. AYTO Başkanı Hakan Ülken ile çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı açılış töreninde açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yatırımcıya Nazilli menfaatleri de ön planda tutularak destek ve teşvik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıllardır Aydın siyasetinde kısır bir döngü yaşandığını hatırlatan Başkan Alıcık, “Aydın’da siyasetçilerimiz maalesef bu güne kadar Aydın çok fazla bir şey yapamamışlar. Yaklaşık üç yıl önce bir toplantıda Aydın’ın yatırımcı için ikinci bölge olduğunu söylemiştim. Bakın bu çok önemli. Aydın’ın yatırımda ikinci bölge olması demek yatırımlarda yüzde 50 destek alması demektir. Manisa, Uşak, Afyon üçüncü bölge oldukları için yüzde 100 destek alıyorlar. Yıllardır Nazilli’de yatırımcılar için konuşulan rivayetler var. Falanca kuruluş gelecekmiş filanca kuruluş gelecekmiş diye. Siz yatırımcıya destek olmaz, imkânlar sağlamazsanız teşvik etmezseniz yatırımcı buraya gelmez. Teşvik çok önemli bir unsur. AYTO Başkanı Hakan Ülken bey de bu gün aramızda. Kendisi ile biraz konuşma fırsatımız oldu. Hakan Bey Kardeşim Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi Beyle görüştüğünü ifade etti. Bakanımız Nihat Zeybekçi Bey de bölgemizin yatırımda beşinci bölge kapsamına alınması istemiş. İşte bu çok önemli Aydın’da yatırım yapacak kuruluşların devletten aldığı desteğin artması gerekiyor. Belkide bu Aydın’ın kurtuluşu olacak. Bu konuda iktidar muhalefet ayrımı yapmadan elimizi taşın altına koyarak çalışmamız lazım. Ben Nazilli Belediye Başkanı olarak bütün iş yeri açılışlarında bulunmaya özen gösteriyorum. Çünkü Nazilimizin yatırımcıya ihtiyacı var. Biz Nazilli’de göreve geldiğimizden beri Nazilli’yi Üniversite şehri ve organize sanayi şehri yapma konusunda uğraş veriyoruz. Bu güne dek Organize Sanayi için beş milyarlık bir harcama yapmışız. Neden Organize Sanayiyi her şeyi ile hazır hale getirip yatırımcıyı teşvik etmek için harcamışız. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda da Üniversite için birçok çalışmalar yapmışız, yeni bölümlerin Nazilli’ye gelmesini sağlamış aynı zamanda içinde dekanlık binasında yapıldığı kampus alanını üniversiteye devretmişiz” dedi.

En son yapılan yerel seçimler ile birlikte Aydın’ın Büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatarak Nazilli’nin de görev ve sorumluluklarında değişiklikler yaşadığını belirten Başkan Alıcık; “Malumunuz Aydın Büyükşehir oldu. Büyükşehirle birlikte sorumluluklarımız yeniden düzenlendi. Vatandaşımız daha önce sorumlu olarak gördüğü Nazilli Belediyesi bazı konularda artık sorumlu değil. Bundan sonra Nazilli’de hem Aydın Büyük şehrin sorumlulukları var, hem de Nazilli Belediyesinin sorumlulukları var” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın konuşmasının ardında okunan dualar eşliğinde AYTO Başkanı Hakan Ülken, Yeşim Taşı İşletme sahibi Yeşim Aloğlu ve Başkan Alıcık Uzun Çarşıdaki Yeşim Taşı işletmesinin kurdelesini keserek hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BAŞKAN ALICIK, İŞYERİ AÇANLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

BAŞKAN ALICIK, İŞYERİ AÇANLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.