Başkan Alıcık, Öğretmenler Günü Programına Katıldı

Başkan Alıcık, Öğretmenler Günü Programına Katıldı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de değişik etkinlikler ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına katıldı.Alıcık, İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsü...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de değişik etkinlikler ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına katıldı.

Alıcık, İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğine sahip öğretmenlerin günlerini kutladı.

1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü Nazilli’de de değişik etkinlikler ile kutlandı. İstasyon meydanında Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasının ardından Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı.

Tiyatro salonundaki programa Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Ak Parti İlçe Başkanı İmran Acar, MHP Nazilli İlçe Başkaı Kürşat Engin Özcan, kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdür Yener Gök günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler beğeni toplarken mesleğe yeni başlayan Abdullah Kaya yine Öğretmenler Gününün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Mesleğe yeni başlayan öğretmenler Şube Müdürü Latif Akgün tarafından yemin ettirildi ve hemen ardından Emekli Öğretmen Burhanettin Yalçın öğretmenlik görevinin önemi hakkında kısa bir konuşma yaparken Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile düzenlenen resim, şiir, ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödüllerinin verilmesinin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryosu beğeni ile izlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıftır öğretmenlik. İnsan hayatında eğitim, davranışları doğru yönlendirmede ve insan haklarının gaspının engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Bu yüzden öğretmenlerimize zor görevler düşmektedir. Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. Yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı İnsan topluluğunda öğretmenler Dünyanın her yerinde en özverili ve saygıdeğer kişilerdir. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum’ sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir. Çocuklarımızın eğitimli yetişmesinde ve geleceği için doğru kararlar vermesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren irfan sahibi tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü bir kez daha kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.